Мъри: Божинов и Домо да решат какво искат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
09:41 / 24.01.2013
5113
Треньорът на Ботев (Пд) Станимир Стоилов потвърди, че е готов да привлече Валери Божинов и Валери Домовчийски.

"Не мисля, че Валери Домовчийски има желание да се връща в България, но ако иска, ще бъде добре дошъл в Ботев. Домовчийски и Божинов трябва да помислят дали искат да играят футбол и къде да го направят", заяви Мъри след победата на неговия отбор с 2:0 срещу Чавдар (Етр) в контрола. Той отново изрази и мнение за сериозна промяна в българския футболен календар.

"Трябва да се помисли може би за по-малка почивка през лятото и да има само една подготовка, за да няма спад във формата. Може би веднага след като завърши първенството през лятото, да започва следващия сезон и да има само една седмица почивка например", предложи Мъри. 

"Говорил съм с мои колеги по темата, че трябва да има непрекъснат цикъл, а не да се чудим къде да тренираме и да ходим на подготовки. Нашите футболисти повече време тренират, отколкото играят. Тук 5 месеца се играе, 6 месеца се почива и се води подготовка. На другите места се плаща на футболистите да играят по 10 месеца", допълни специалистът.

"В сравнение с първия мач отборът показа леко израстване и трябва да продължим напред по същия път. Видя се по-голяма концентрация. Не съм привърженик на крайните мерки, но когато няма развитие, трябва да търсим промяна в климата и желанието за игра. Това не се получи и затова трябваше да има крайни мерки. Надявам се оттук нататък да няма крайни мерки", каза още Стоилов.


Източник: "Меридиан мач"


Виж коментарите (10)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).