ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Георги Славков: Това при Феро не беше Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:43 / 14.12.2012Коментари (24)9773
© Plovdiv24.bg
Носителят на Златна­та обувка за 1981 г. Георги Славков сподели мнението си за смяната на Ферарио Спасов със Станимир Стоилов и това какво очаква канарчетата оттук нататък.

Г-н Славков, комента­рът ви за треньорската рокада в Ботев Пловдив?
- Донякъде е изненадваща. Но все пак, като се има пре­двид, че се гонят цели, от­борът има амбиции да си въ­звърне авторитета, който имаше през 80-те и 90-те години на миналия век, смя­ната мисля, че е и логична. Идеята й е да се подобрят нещата.

Толкова ли бяха лоши ре­зултатите при Ферарио Спасов?
- Не. Като точков актив и място, на което се нами­ра Ботев на полусезона, ми­сля, че трябва да ни удовле­творява. Но предвид на оча­кванията, че ще се гради ня­какъв стил, че нашият от­бор ще играе по-атрактив­но, по-нападателно, това не се случи. Публиката и ръ­ководството не бяха довол­ни.

Може ли да заключим, че при Феро отборът имаше резултати, но нямаше ли­це?
- Нещо подобно се получа­ва - позицията ни е добра, но няма игра. Няма облик. В повечето случаи печелехме с късмет, в последните ми­нути. Не се виждаше стил на игра, нападението бе без­зъбо. Играехме мудно. Това не е Ботев Пловдив. Вярно,
времето беше кратко, но феновете и ние, ветерани­те, както и ръководство­то, искахме Ботев да из­глежда по друг начин. Вярвам, че тази рокада се пра­ви за добро. Да се надяваме, че нещата ще се получат.

Какво очаквате от Ста­нимир Стоилов?
- Първо - лично го позна­вам и вярвам в качествата му. Второ, смятам, че е един от малкото треньори в България, на които може да се разчита. Харесва ми мисленето на ръководство­то да не залага на треньор от чужбина. Мъри е доказал, че може, и се надявам, че и в Ботев ще го покаже.

Ще успее ли с него ти­мът да влезе в тройката?
- С тези футболисти, с ко­ито в момента разполага­ме, това ще е трудно. С ня­колко добри попълнения и нов облик обаче може да се преследва такава задача, а именно да се борим за Евро­па, каквато цел си постави и Станимир Стоилов. Първенството ни все пак не е чак толкова класно, за да не може да се постигне това. Все пак сме отбор с исто­рия. В началото лоша шега ни изиграха и очакванията, че можем да бъдем вторият Лудогорец. Това няма как да стане. Трябват тър­пение и футболисти.

Има ли играчи, на които мястото не е в Ботев Пловдив и са под нивото на тима?
- Аз специално не сьм до­волен много от селекцията, която бе направена през ля­тото. Вярно е, има някакви попадения, но не всички. Определено има няколко чужденци, които заемат мястото на български момче­та, които не са по-лоши от тях. Все пак Ботев Пловдив винаги е разчитал на силна­та си школа и вярвам, че и за в бъдеще ще бъде така. Вярно е, че чак сега се обръ­ща пирамидата и се почва работа по школата, но съм убеден, че в най-скоро време ще започне да се разчита на наши таланти. Защото ня­ма нищо по-хубаво от соб­ственото дете, от соб­ствените юноши. А наше­то първенство се напълни с чужденци ментета.

Източник: в. "Тема Спорт"
Още по темата: общо новини по темата: 288
08.04.2013
08.04.2013
07.04.2013
05.04.2013
04.04.2013
04.04.2013
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Volik
премахни филтъра

+1
 
 
Споделям мнението на Славков! Много достоверен анализ на случилото се.Наистина Спасов като треньор постигна не малко, но за да има резултати, освен търпение, трябва и налагане на стил на игра. Така се постига нивото, когато тимове като Лудорогец няма да печелят среща, която са загубили още с идването си. Споделям и становището му, че ментатта чужденци са повече и не си заслужава да се попиляват българските футболисти за тяхна сметка. Според мен това са трансферни подкупи. Пример за това в Ботев е африканеца нападател, на когото дори името не помня. А за това дали Стоилов е точния треньор, само времето ще покаже. Според мен труньор на Ботев трябва да бъде израснал в школата футболист с характер, като Иван Глухчев и Динко Дерменджиев. Все пак, Весели празници на целия отбор с пожелание за здраве и успехи
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Ботев с последна тренировка преди Славия
Добри новини за Стамен Белчев преди дербитата с Левски и Ботев
Ботев урежда с документи зимно попълнение
Емблематичен футболист на Ботев: Пожелавам на Спартак да спечели първенството
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: