ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Разследване на Plovdiv24.bg: Какво се случва в Спортното училище?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:00 / 06.12.2012Коментари (6)5868
© Plovdiv24.bg
Какво се случва със Спортното училище в Пловдив, защо днес запечатаха залите, питат на имейла на Plovdiv24.bg разтревожени родители. Репортер на сайта се опита да стигне до същността на проблема. Ето какво написа наша читателка:

Добър ден! Бих искала да ви помоля да разгледате случая с пловдивското спортно училище "Васил Левски". Пиша ви по повод условията в спортните зали на училището. Бих казала само и единствено трагедия! Всяка година едни от най-добрите ни спортисти, надеждата на България, са изправени пред преодоляване на ужасни условия. Всяка година, когато стане студено и падне сняг, с повечето зали на училището все още няма парно и топла вода, а като за капак тази година няма и ток! Днес в 10:50 дойдоха хора от РЗИ, придружени с полиция, да ни уведомят, че имаме 10 минути да напуснем залата, защото я затварят. Не стига, че надеждите на България досега тренираха с 1 тренировка на ден по-малко заради спрелия ток, къпаха се със студена вода след тренировки, тренираха усърдно в студа, а сега какво става - вече нямат и зала, в която да се тренира. 

Това е срамота да се прекъсва умишлено желанието на тези спортисти да тренират и да се развиват. Просто нямам думи как може да се случва такова нещо! Искрено ви моля да разгледате случая по темата и ако може да се стигне до разрешаване на проблема,  ще съм много доволна.

"Всички зали на училището са затворени, защото в тях няма отопление и вода заради неплатени сметки. Оптималната температура за децата трябва да е 22 градуса, а в момента тя е много по-ниска. Една част от родителите са съгласни децата им да тренират дори при тези условия, друга част обаче е категорично против да се провеждат занимания при тези ниски температури. Ние спазваме нормативните изисквания и затова днес инспектори запечатаха всички зали на Спортното училище", заяви специално за нашия сайт шефката на РЗИ-Пловдив Ваня Танчева-Манчева.

За да е по-обективна и пълна информацията, потърсихме за коментар лично кмета на Пловдив Иван Тотев, който бе категоричен:

"Община Пловдив изчиства старите задължения, които са със задна дата, като за целта сме дали 400 000 лв. Спортните клубове обаче, които работят там и ползват залите, трябва да намерят начин да си поемат текущите разходи оттук нататък. Това може да стане с по-добро управление и мениджмънт. Те получават субсидии и от федерациите, и от общината. При това положение няма как ние хем да им даваме безвъзмездно залите, хем да им плащаме сметките. Те трябва да дадат гаранция, че за в бъдеще сами ще си плащат сметките. 

Общината безвъзмездно е предоставила залите на тези клубове, затова те трябва да си поемат плащането на тока и водата. Моделът е подобен на този с едно общинско жилище например - даваме го на наемателя, но не ние плащаме сметките. Спортните клубове просто трябва да дадат гаранции, че ще си плащат тока и водата".


Още по темата: общо новини по темата: 32
02.07.2015 »
31.07.2014 »
31.07.2014 »
30.07.2014 »
30.07.2014 »
25.07.2014 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ако това е истина, а не вярвам, да не е, резилът е не голям, а огромен!
+2
 
 
Предстои церемония за Спортист на Пловдив,а вие се тюхкате тук за некакво спортно училище.Ми нали е по важно да хапнем 3 кебапченца.Какъв спорт,каква политика,какво нещо?Иначе-проблема е в Жилков-но подпроблема е-кой го търпя толкова дълго време?Жилков де факто е шеф на спортното-учениците и треньорите са му негови подчинени.Защо не протестираха досега срещу него,защо не направиха стачки,като знаят,че Жилков получава пари от държавата,но н еплаща сметките!Няма смисъл да се правят треньори и ученици на неразбиращи какво се случва,а сега е времето да сажат-тоя не ставаше-променете,сменете го,сложете някой читав,дето ще върши работа,а не някой протеже пак на политическа партия,който още повече да оплеска нещата.
Aнонимен
на 06.12.2012 г.
-2
 
 
Голям резил за пловдивските управници.Като не могат да се справят с проблема -да си ходят .Не съм съгласна,че трябва некадърниците,които хрантутим да осакатяват цяло поколение трениращи деца.Къде са господин Нейков,Добри Карамаринов,Стефка Костадинова?Господа,рибата се вмирисва от главата.Докога ще я караме така?Докога ще ядете държавни пари без да правите нищо?
Aнонимен
на 06.12.2012 г.
0
 
 
мойта зала басиии кефаа
0
 
 
днес когато затвориха залата по лека атлетика температурата вътре беше 7 градуса ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Великден 2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: