Ботев подаде жалба до СК на БФС

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
13:56 / 29.11.2012
4606
Ръководството на Ботев Пловдив подаде жалба до Съдийската комисия към БФС във връзка с отсъжданията на Таско Тасков и първия му помощник Цветан Трифонов по време на мача с Лудогорец.

Ето какво гласи съобщението на "канарчетата" в официалния сайт: 

ПФК "БОТЕВ" АД подава жалба до Съдийската комисия към БФС във връзка с отсъжданията на Таско Тасков и първия му помощник Цветан Трифонов по време на мача с "Лудогорец". Телевизионното излъчване позволи на цялата футболна общественост в България да стане свидетел на начина, по който арбитрите повлияха на крайния резултат.

Двубоят от XIV кръг в "А" група е четвъртият от есенния полусезон, след който клубът пуска официално възражение до футболната централа.

В резултат на жалбите, съдийската комисия спря нарядите на арбитрите Христо Ристосков и Ивайло Стоянов.

Заради отсъжданията си в срещата "Пирин" (ГД) - "Ботев", състояла се на 29.09, Ристосков не получи наряд в продължение на един месец, до двубоя за Купата на България Лудогорец - ЦСКА на 31.10. Ръководилият мача срещу "Литекс" Ивайло Стоянов, също остана без назначения след срещата в Ловеч.

От постъпилите в клуба отговори след въпросните мачове, личи съгласието на Съдийската комисия с посочените претенции.

Освен официалните възражения, след двубоя срещу "Черно море" във Варна от V кръг в шампионата, ПФК "Ботев" пусна и отворено писмо, придружено със сборен видеозапис на ситуациите от първите мачове на настоящия сезон, в които отборът бе видимо ощетен.

Надяваме се, че тенденцията ще бъде прекратена и в бъдеще отсъжданията на реферите няма да влияят на крайния резултат от футболните срещи.



Виж коментарите (14)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).