Изкуственият терен в Сандански предостави отлични условия за подготовка на Локо

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:15 / 26.01.2008
1980
Интересен начин за разнообразяване на тренировките измислиха в Локомотив на лагера в Сандански. По два лева печели всеки който успее да мушне топката между краката на противник. Абсолютен шампион по крачоли естествено е бразилецът Даксон да Силва. След тренировката в сряда той дори се похвали, че е спечелил цели 6 лева от Йордан Милиев, като му направил три крачола. Милиев от своя страна отрече, но на следващият ден бе сред най-щастливите, когато на сутрешното занимание капитанът Красимир Димитров отмъсти за всички свои съотборници. 36-годишният полузащитник майсторски изигра бразилеца, като мушна топката между краката му и сънародникът на Роналдиньо падна на задните си части. Дори по време на контролата срещу Велбъжд Даксон още бе ядосан от станалото сутринта.
Иначе настроението в лагера, на черно-белите в южния град е ведро въпреки сериозните натоварвания, на които подлага възпитаниците си старши треньорът Ясен Петров. Пловдивчани за четвърта поредна година избраха да отседнат в хотел Панорама, който делят с третодивизионния Горубсо от Рудозем. Заниманията са на игрището с изкуствена трева, за което казват, че е най-доброто в България. Неслучайно в Сандански в момента се намират на подготовка осем отбора. Теренът успява да посрещне всички тях, тъй като има осветление и позволява да се тренира дори вечерно време. Възпитаниците на Ясен Петров нямат много свободно време и го оползотворяват предимно с лаптопите си и в сън, който най-добре ги разтоварва след тренировките. Заниманията до сряда бяха задължително по две на ден. Сутрешното обикновено е от 10.15 и продължава около час половина, а следобедното е от 16.00 часа и е с приблизително със същото времетраене. Тренировките са разнообразни и това значително намалява умората у играчите. След втората футболистите имат лично време до 20.00 часа, когато е вечерята. През това време някои слизат до центъра на кафе или пък са във фоайето на хотела, където е най-добър интернетът.

Особена ведрина в настроението на отбора внесе идването на клубната икона Христо Бонев, който е и главен мениджър на клуба. Зума припозна в човек от щаба на Горбусо своя приятел и някогашен съотборник в славния тим на Локото Гочо Василев. Бонев с удоволствие позира за снимка с двойника на легендарното крило, като го награди с календари за новата година. На контролата с Велбъжд пък рекордьорът по отбелязани голове с националната фланелка се видя със съотборника си от националния отбор Петър Жеков, който живее в Сандански. Двамата бяха част от атомното нападение на България в началото на 70-те години. От 14 гола, които има в актива си държавния ни тим в кампанията за класиране на световното първенство в Германия през 1974 г., Бонев вкара 11, а Жеков 2.

В търсачи на силни усещания пък се превърнаха Ясен Петров и д-р Здравко Тарълов. В един от малкото свободни следобеди двамата отидоха да посетят пещерата на най-българският светец Иван Рилски. След това те категорично оказали на домакина Илко Фена да ги откара обратно с автомобила. За негов ужас двамата тръгнали в снега от планината и са изминали пеш 15-те километра до хотел Панорама.

Източник: в."Марица"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 6
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).