Ботев се завърна в "А" група с класика, Цветков се отчете с хеттрик над Славия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (201)
19:55 / 11.08.2012
44597
Тимът на Ботев Пд надигра с 3:0 на своя стадион "Христо Ботев" столичния Славия в първи кръг на родната ни "А" група. И трите гола за завърналия се в елита пловдивски тим отбеляза Иван Цветков. Той бе точен в 37-ата, 58-ата и 80-ата, а в 41-ата пропусна дузпа.

Първият гол за новия сезон в "А" група реализира бившият нападател на Левски Иван Цветков. Играчът на "жълто-черните" засече с глава центриране от корнер в 37-ата минута, не оставяйки шанс на стража на "белите" Георги Петков.

Само няколко минути по-късно благоевградчанинът пропусна да даде комфортна преднина на "канарчетата" след като пропусна дузпа, за нарушение на Георги Петков в наказателното поле срещу Артур Енрике.

В края на първата част Петър Димитров можеше да възстанови равенството, но Шеткус изби в последния момент в корнер.

След почивката бившият нападател и капитан на Локо Пд Здравко Лазаров удари греда. Електричката се отскубна от защитата на домакините и с удар от около 15 метра нацели страничния стълб.

В 60-ата минута Иван Цветков вкара втори гол във вратата на Славия. Нападателят засече центриране на Тодор Неделев в пеналта и от близко не сгреши - 2:0.

Десет минути преди края Иван Цветков вкара първия си хеттрик с екипа на "канарчетата". Той засече центриране на Тодор Неделев от корнер с глава за крайното 3:0.

В следващият кръг Ботев Пд ще се изправи срещу тима на Левски на стадион "Георги Аспарухов".

Ботев Пд: Шеткус, Станчев, Караславов-к, Грънчаров, Енрике, Иршак, Паласуело, Неделев (79' Дяков) , Атанасов, Цветков (80' Огнянов) , Костов (56' Виейра)

Славия: Петков, Р.Димитров, Желев, Генев, Б.Дяков-к, Сандански (65' Калоянов), Янков, Акийоши (65' Филипов) , П.Димитров (65' Коконов) , Жуниньо, Лазаров


Виж коментарите (201)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).