Ботев пристигна в Австрия - "канарчетата" с първа тренировка на базата в Бад Леонфелден

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
07:44 / 17.07.2012
5883
След близо 12-часово пътуване отборът на Ботев Пловдив пристигна вчера в базата си в Австрия, където до 27 юли ще проведе последния лагер от лятната подготовка. Малко преди 17 часа местно време "жълто-черният" тим акостира в планинското градче Бад Леонфелден, което ги посрещна с температура от 19 градуса.

"Канарчетата" потеглиха от "Колежа" около 8 часа сутринта. Те изминаха разстоянието до София с рейс, след което се качиха на самолета до Виена. В австрийската столица ботевистите ги очакваше клубният автобус, който тръгна от България още в неделя. Пътят от Виена през Линц до Бад Леонфелден отне повече от три часа, а при едно от спиранията "жълто-черните" се засякоха с колегите си от Мюнхен 1860, които също прекосяваха съседната на Германия страна.

В следващите две седмици отборът ще се готви в състав от 22 футболисти. От досегашната група отпадна Радослав Терзиев, който бе пуснат от Ферарио Спасов на лагер с националния отбор до 19 години.

Малко по-късно след пристигането си Ботев проведе първата си тренировка на лагера в Австрия. Точно в 19.35 часа местно време Ферарио Спасов изведе подопечените си на перфектния терен на спретнатата база в Бад Леонфелден.

В заниманието се включиха всички 22-ма футболисти, като единствен Вандер Виейра се отдели от основната група във втората половина от тренировката. Докато неговите съотборници отработваха различни тактически варианти, бразилецът въртеше обиколки заедно с кондиционния треньор Михайло Шекероски.

Тренировъчната база на "канарчетата" предоставя отлични условия за подготовка. Тя се намира в центъра на градчето, докато хотелът, в който е отседнал отборът, е на по-малко от километър извън населеното място. Разстоянието до футболния терен с автобус е не повече от 5 минути.

На същия стадион "канарчетата" ще изиграят и първата си контролна среща в Австрия. В нея възпитаниците на Ферарио Спасов срещат чешкия Дукла. Двубоят е в сряда, 18 юли, от 19.30 часа българско време.

 

Източник: botevplovdiv.bg



Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).