ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Георги Христов е дебютант №1 в елита
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:51 / 22.12.2007Коментари (0)2152
© Plovdiv24.com
Възможност за изява на повече от 70 нови футболисти дадоха треньорите в елита тази есен. Някои бяха привлечени от чужбина, други пък се появиха направо от школите, а трети се завърнаха в България след престой в чужбина. Ако се погледне класирането, най-удачно са се справили в ЦСКА. Червените привлякоха най-много нови. Първото място през есента и голямата разлика в точките с Левски обаче не бива да заблуждават. Успехът на червените се дължи основно на старите пушки Ивайло Петров, Йордан Тодоров, Александър Тунчев, Валентин Илиев, Велизар Димитров и Флорентин Петре. От привлечените през лятото добри думи заслужават само добре познатият боец Тодор Янчев, бразилците Неи и Машадо и младият черногорец Вуядинович. Обявеният преди шампионата за класен играч Кевин Амунике не показа, че заслужава да носи червената фланелка. Панамският национал Хосе Луис Гарсес и португалецът Зе Руи също не се представиха на ниво, вероятно заради бурния нощен живот, който водят.
В Левски пък очакванията до момента оправдава само македонецът Дарко Тасевски.

Безспорният №1 сред дебютантите в елита е далеч от Армията и Герена. Удара направи Ботев, привличайки бързака Георги Христов от Марица. Младокът се справя повече от успешно като за първи сезон в "А" група. Христов игра във всичките 15 мача на жълто-черните и отбеляза 9 от общо 18-те попадения за тима в първенството. Много силно при дебютантите се представиха още Мартин Кавдански от Славия и Даниел Младенов от Марек.

За белите от Овча купел впечатли и завърналият се от Турция Здравко Лазаров. Електричката е със сериозен принос Славия да спечели 30 точки. Подобна е ситуацията в Черно море. Там №1 е Александър Александров - Кривия, който се прибра в България след 7-годишен гурбет в първенството на южната ни съседка. Халфът е сред водещите футболисти в шампионата. За разлика от Кривия в Черно море обаче не случиха на попълнения. Бразилците Джалма и Фабиньо разочароваха напълно и няма да играят на Тича през пролетта.

Най-зле обаче изглеждат нещата във Вихрен. Отборът от Сандански използва най-много новобранци - 15. От тях единадесет бяха чужденци и почти всички се издъниха. Повечето ще си стегнат куфарите още на паузата. Информацията е на вестник "7 дни спорт".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
БФС се разгърна - глоби Ботев с над 12 бона
Ботев показа пълния стадион от птичи поглед и отправи призив към феновете
Днес става ясен съперникът на Ботев във финала
"Жълто-черният" герой: Настръхнах от нашите фенове! Душан и неговият екип са най-хубавото нещо, което ми се е случвало
Генчев: В Ботев научих много за 2 месеца! На драго сърце бих станал треньор на Левски
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: