Ботев и Локо искат ас на Левски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (24)
10:17 / 13.06.2012
5292
Кръвните врагове Локомо­тив Пловдив и Ботев Пловдив ще се вкопчат в люта битка за нападателя на Левски Иван Цветков. Стрелецът е трансферна цел номер 1 и на смърфовете, и на канарчетата. В мо­мента благоевградчанинът има договор с тима от "Гере­на" за още една година.

Все още не е ясно дали Цветков попада в плановете на новия треньор на сините Илиан Илиев. Вчера Левски привлече Базил дьо Карвальо, а от клуба имат набелязани още 5-ма играчи за тази позиция. Ако някой от тях бъде взет, то Цветков ще трябва да стои резерва и едва ли тази роля ще му се понрави.

Така и сините ще предпочетат да го освободят без финансов иск и да прекратят контракта си с него. Цветков прибира по 9 хи­ляди евро на "Герена", така че Локо Пд или Ботев ще трябва да му предложи подобни фи­нансови условия, за да може да го привлече в редиците си. През изминалия сезон 32-годишният футболист стана водещ голмайстор на Левски в А гру­па. В 30 двубоя той реализира 11 попадения. Той вкара и 3 го­ла в три мача за Купата на България.

Новият треньор на Ботев Ферарио Спасов пък развъртя метлата. Той показа вратата на вратаря Армен Амбарцумян и нападателя Атанас Курдов. Те са уведомени да си търсят нови клубове. До старта на подготовката на канарчета­та ще има още освободени иг­рачи.

Източник: "Тема Спорт"



Виж коментарите (24)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).