Сателитка с провинциален манталитет и водещ!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
12:36 / 17.05.2012
6444
Вчера голяма част от Пловдив се изнесе в Бургас, за да наблюдава финалът за Купата на България между Локо и Лудогорец.

Останалите, които имаха желание да наблюдават мача пред телевизорите, бяха сериозно затруднени. Първо за това се "погрижиха" от EVN, но основния проблем идваше, че правата за Купата се притежават от ТВ+, който е изключително слабо разпространен в България и в частност в Пловдив.

Някак си феновете на футбола преглъщат факта, че ТВ+ предават в България испанското първенство, но правата за националната Купа, да се дават на слаборазпространена сателитка, е меко казано подигравка с феновете на футбола от цяла България.

Това обаче не стигаше явно на "героите" от споменатата телевизия, но те решиха да блеснат с аматьорщината си и по време на излъчването на финала.

Започваме с отношението към агитката на Локо. Явно на водещия не му беше достатъчно, че "черно-белите" бяха напълнили половината стадион, защото реши да обърне по-голямо внимание на агитката на Лудогорец, която била колосалните за него почти 2000 човека. Освен това от телевизията така бяха разположили микрофоните си, че цял мач се чуваха единствено песните на феновете от Разград, докато тези на Локо, умишлено или не, бяха заглушени в прякото предаване. От ТВ+ максимално се постараха да скрият и уникалната хореография на "черно-белите" ултраси в началото на мача. Почти никакъв коментар за нея, както и слагане на всякакви заставки отгоре, за да я прикрият максималното възможно и както вече споменахме, тотално заглушаване.

Пословичния левскар-водещ Борис Касабов също не спести пристрастното си отношение към единия отбор. Дали защото Локо изхвърли любимия му Левски от турнира или защото пак Локо спъна Левски и в първенството, но очевидно не му бе приятно да коментира "черно-белите" и не положи усилия да го прикрие. Ако човек не наблюдаваше мача, нямаше и да разбере по интонацията на водещия, че "смърфовете" са вкарали гол, докато при головете на Лудогорец, водещият изпадаше в такъв екстаз, че най-вероятно е бил на косъм от това да разкъса ризата си в студиото.

Много често пък през първото полувреме, режисьорът на предаването си харесваше футболист на терена и следеше действията му, а от зрителите оставаше скрито какво се случва с топката, в коя част на игрището е и кой я владее. Типичен пример за това е и червеният картон на Бенжалюн. Нито зрителите, нито дори водещият, разбраха защо бе показан.

Колкото и да са зле в предаванията си от БНТ, са за предпочитане пред пълната аматьорщина, която демонстрира вчера ТВ+.

В приложенотео видео, само Plovdiv24.bg ви дава възможност да видите и най-вече да чуете, как се представиха феновете на "черно-белите" по трибуните на Лазур, преди началния съдийски сигнал.



Виж коментарите (13)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 27


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).