Страхотен Локомотив! Пловдивчани поставиха на колене Левски на "Лаута"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (199)
19:36 / 06.05.2012
30520
Локомотив Пловдив вече е на една точка от третото място даващо място за квота в Европа. "Черно-белите" унижиха Левски на "Лаута" след страхотен обрат от 0:2 до 3:2. Всичко това се случи пред погледа на европейския шампион с Порто Нуно Маниш.

Двубоят в Пловдив не започна по най-добрия начин за Локо Пд, които бяха попарени в рамките на 360 секунди с два бързи гола от страна на Левски. Първо в 14-ата минута ветерана на "сините" Христо Йовов даде аванс на своя отбор, възползвайки се от чудесен пас на Жуниньо, който го изведе сам срещу Иван Караджов и Бижутера не сбърка. Само 4 по-късно Левски нанесе нов удар на домакините с нов гол. Този път точен беше бившия играч на "смърфовете" Симеон Райков.

След двата гола, които получи Локо Пд нямаше какво друго да направи освен да се хвърли изцяло в предни позиции и да търси бърз гол, с което да се върнат в мача. И точно това и стана. В 30-ата минута Йордан Тодоров намери чудесно Базил дьо Карвальо в малкото наказателно поле и нападателя вкара дежурния си гол срещу "сините". Този гол на Базил направо покоси играчите на Левски, които след гола не знаеха къде се намират, а домакините се възползваха от това и вкараха нов гол до почивката във вратата на Пламен Илиев. Негов автор беше Йордан Тодоров, който получи пас от Карвальо и от точката на дузпата Данчо възстанови равенството.

Само минута след попадението на Тодоров, реферът Таско Тасков ощети домакините, като си затвори очите за игра с ръка на Нуно Пинто в наказателното поле на Левски. Това вбеси всички на стадион "Локомотив", а Йордан Тодоров си изкара жълт картон за оспорване със съдията.

След почивката Локомотив Пловдив продължи да пресира своя опонент, който не знаеше къде се намира вече след като "черно-белите" успяха бързо да се върнат в мача в рамките на 10 минути.

В 62-ата минута Иво Иванов направи много груба грешка, като не можа да върне една тока на Илиев, а Карвальо точно това дебнеше като успя да открадне топката, след което навлезе в наказателното поле и бе повален на земята от стража на "сините" и този път Тасков нямаше какво друго да направи освен да покаже бялата точка. Зад топката застана национала Христо Златински, който хладнокръвно мушна топката за крайното 3:2 за Локомотив Пловдив. В края на мача Левски можеше да открадне и точка от "Лаута", но бившият страж на ЦСКА Иван Караджов показа страхотен рефлекс, след като успя да избие удар на Райков от непосредствена близост.

Тази важна победа изкачи пловдивчани на 4-та позиция с 55 точки и вече е на 1 от третия Черноморец Бургас. Левски е 5-ти с актив от 53.


Виж коментарите (199)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).