Убиха бизнесмен, заподозрян за "черно тото"!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
12:42 / 04.04.2012
5580
40-годишен бизнесмен е застрелян в центъра на София, съобщи БНР. Инцидентът станал на ул. "Будапеща" и "Кирил и Методий" в 10 ч. Криминално проявеният Йордан Динов е убит с 1 изстрел в главата. Мъжът е разследван за незаконен хазарт и незаконни залагания.

Нападателят е стрелял 4 - 5 пъти по жертвата си, твърдят криминалистите. Очевидци разказаха, че нападателят е бил само един и, след като стрелял, той избягал в странична уличка. В района бе задържан млад мъж, но от СДВР все още отказват да потвърдят дали това е предполагаемият извършител, предаде репортер на LiveNews. Районът е отцепен от екипи на V РПУ, която продължала огледа.

Йордан Динов-млаши е уличен в незаконен хазарт и незаконни залагания през 2004 г. Тогава служители на Регионалното звено за борба с организираната престъпност в Благоевград разбиха мрежата за извършване на нелегални залози за футболни мачове в няколко международни букмейкърски къщи. Сървърът, през който са правени паричните траншове за залагания и изплащане на печалби на черно, бил инсталиран в библиотеката на Американския университет, където Йордан Динов е работил към инкриминирания момент.

В хода на наказателното производство, което се проточи повече от 5 години, на два пъти бе преквалифицирано деянието на Йордан Динов в схемата за "черно тото". В последния обвинителен акт Динов бе привлечен като организатор на хазартни игри и получаване на съответни комисионни.



Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).