Славчо Атанасов с награда от Федерацията по фехтовка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:43 / 10.01.2011
1771
Председателят на Федерацията по фехтовка Красимир Петков награди днес в Община Пловдив кметa Славчо Атанасов за изключителни заслуги и принос за развитието на фехтовалния спорт, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Поводите за посещение на шефа на Федерацията по фехтовка в Пловдив са два. Първият е Решение №8 на Управителният съвет на Федерацията от 01.10.2010 год. за награждаването на г-н Атанасов за непрестанните му усилия за подпомагането на турнира "Аспарухов меч".

"Изпитвам известно неудобство от факта един софиянец да дойде да ви каже какво сте направили в този град, защото Пловдив е един център на фехтовката и считам, че трябва да има по-широко представяне в абсолютно всички спортни дейности, извършващи се от и в нашата държава", каза г-н Петков.

Вторият повод е предстоящият турнир "Аспарухов меч", който ще се проведе на 5 и 6 февруари 2011 г. в Палата №11 на Панаира. Този турнир е кръг от Световната купа с ранг Гранд При - открива началото на квалификациите за набиране на точки за Олимпийските игри в Лондон. Заражда се през 1969 година в град Пловдив и до 1978 г. се провежда тук. След това се измества в София до завръщането му отново за радост на пловдивчани в града им. Турнира е международен и миналата година са участвали над 25 държави. Сега очакванията са за над 130 състезатели. От българска страна ще има 12 състезатели, между които е и Васил Етрополски.

"За мен е изключителна чест да приема тази награда. Бил съм дълги години спортист и смятам, че Пловдив е най- спортният град в България", допълни още Славчо Атанасов. Кметът напомни, че сме един от малкото градове в България, имащ специално заместник-кмет по спорта и, че обектите, включени за довършване с парите от облигационния заем са предимно спортни съоръжения. Той бе поканен от Федерацията по фехтовка в нейното ръководство.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 30


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).