ЦСКА-София иска крило на Ботев, "канарчетата" не го пускат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:42 / 17.04.2024
1704
Интересът на ЦСКА към крилото на Ботев Пловдив Самуел Акере не е затихнал. В последните седмици от Борисовата градина отново са влезли в контакт с колегите си от "Колежа“ относно евентуален трансфер на 20-годишния нигериец, но мераците им пак са били охладени.

Червените са опитали да се възползват от слабата форма на Акере през пролетта и да намалят исканата от канарчетата цена, но те са непреклонни. В Ботев са уверени, че през лятото някой клуб от чужбина може да изпълни финансовите им претенции, пише "Тема спорт".

Както е известно, през зимата ЦСКА предприе сериозна, но неуспешна офанзива за Самуел. Армейците опитаха да се възползват от интереса на жълто-черните към техния юноша Станислав Шопов и да вкарат плеймейкъра в сделката. Идеята бе нигериецът да облече червената фланелка като преотстъпен до лятото, а след това правата му да бъдат изцяло откупени.

От клуба под тепетата обаче не бяха съгласни на подобна условия. Спортният директор на пловдивчани дори проведе няколко срещи с ръководните фактори в Борисовата градина, но те не доведоха до нужния резултат. Акере остана в Ботев, а Шопов в ЦСКА, като и двамата не се радват на успешна пролет. Очаква се преговорите между двата клуба да продължат след края на сезона.

Крилото на канарчетата най-вероятно ще остане на пейката и в днешния първи полуфинал срещу ЦСКА за Купата на България. Същото се отнася и за Шопов. Двубоят на "Васил Левски“ е от 19:00 часа.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).