Оспорвана битка и много емоции на шахфестивал "Първи уикенд"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:52 / 08.04.2024
1149
Снощи в пловдивския Централен клуб на пенсионера завърши 16-ият ежемесечен международен шахфестивал "Първи уикенд", организиран от шахклуб "Спартак" (Пловдив). Състезанието е утвърдено от всички български шахфедерации, валидно е за международен стандартен рейтинг, национален български рейтинг и е първи етап от Държавните индивидуални първенства за аматьори в 4 категории и от Училищната национална индивидуална купа в 7 категории, чиито финал е на осми декември.

В "А" група за силни аматьори първия приз от 300 лева грабна Валентин Каменов от Враца, следван от спартаклиите Валерий Петров и Николай Вишев, а в "Б" група – Стефан Томиславов (ШК "Спартак"), следван от Борислав Бохосян (Ямбол) и Георги Иванов (ШК "Спартак"). Победителят в "Б" група получи право да играе в следващата "А" група.

Надпреварата при децата спечели Максим Мусеров (ШК "Пловдив"), следван от Фюриън Капитански (Великобритания) и Владимир Пидакев от Пловдив. В отделните категории при момчетата победиха М. Мусеров и Радомир Ангелов от Пловдив (11-годишни), Ф. Капитански и Валентин Уручев от Пловдив (9-годишни), Вл. Пидакев (7-годишни), а при момичетата – Петя Бегова от Пловдив. Любителят Андон Андонов връчи специални награди на Ф. Капитански и на Дария Григорова от ШК "Енергия" (Добрич).

По ежемесечна традиция, в събота вечерта президентът на БФШ Атанас Куртенков даде лек банкет за желаещите шахисти, на който се обсъдиха всички въпроси, поставени от тях.

17-ият шахфестивал "Първи уикенд" ще бъде на 4-и и 5-и май.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 27
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).