Локо не успя да спре Лудогорец, Алмейда наказа бившия си тим в последната минута

Автор: Стойчо Генов
Коментари (6)
18:25 / 30.03.2024
6131
Отборът на Локомотив Пловдив показа прилична игра, но въпреки това не успя да спре шампиона и хегемон през последните 12 години в България - Лудогорец, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Черно-белите отстъпиха на тима от Разград с 1:2 в двубой от 26-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадиона в "Лаута".

Мичи Нтело (36) се разписа за домакините, а Текпетей (30) и Диниш Алмейда (90) бяха точни за гостите.

По този начин възпитаниците на треньора Александър Томаш останаха на пето място във временното класиране с актив от 47 точки. Лудогорец пък увеличи преднината си на върха и вече е с 60 точки.

Първата голова ситуация в мача бе пред вратата на Локомотив. В 8-ата минута след атака отляво топката стигна до Квадво Дуа, който шутира от удобна позиция, но високо над напречната греда.

В 30-ата минута Лудогорец откри резултата след груба грешка в отбраната на черно-белите. Спорен пас на Мартин Паскалев при изнасянето на топката към Бабакар Дион позволи на Бърнард Текпетей да открадне топката. Ганаецът напредна и с мощен шут извън наказателното поле прати топката в мрежата за 0:1.

Две минути по-късно Евандро отне от Пьотровски и отправи тежък изстрел по земя, но вратарят на Лудогорец спаси.

В 36-ата минута Локомотив Пловдив изравни резултата. Димитър Илиев овладя прекрасно в централната зона подаване на Ангел Лясков. Последва пас към Бабакар Дион, който центрира прецизно към малкия пеналт. Там Мичи Нтело се измъкна зад отбраната и засече с крак покрай Серджио Падт за 1:1. Това бе трето попадение за белгиеца в трети пореден мач.

След почивката пловдивчани приеха играта в собствената си половина и разчитаха предимно на контри. При една такава в 67-ата минута Мичи Нтело напредна в наказателното поле и шутира по земя с левия крак, но вратарят Падт успя да избие в корнер.

Осем минути преди края късметът помогна на локомотивци. След центриране от корнер Оливие Вердон засече с глава, но топката се отби от гредата.

Секунди преди да изтече 90-ата минута бившият футболист на Локомотив Пловдив Диниш Алмейда засече от близо за крайното 1:2. При гола останаха съмнения за засада при центрирането към наказателното поле, но бе зачетен. Португалецът демонстрира уважение към черно-белите и не се зарадва на попадението си. Това бе негов първи гол с екипа на Лудогорец.

Локо игра в състав:

Кристиан Томов, Оливер Камдем, Мартин Паскалев, Тодор Павлов (76- Ефе Али), Хорхе Сегура, Ангел Лясков, Христо Иванов (83- Мартин Райнов), Евандро, Бабакар Дион (89- Ивайло Иванов), Димитър Илиев, Мичи Нтело (89- Мартин Петков).



Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).