Виктория Радева даде сеанс на 10 дъски срещу армейски шампиони, допусна само едно реми

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
10:51 / 23.03.2024
2173
Шампионката на Европа и България Виктория Радева ще даде сеанс на 10 дъски срещу армейски шампиони. Събитието се проведе в Регионалния исторически музей в Пловдив.

Инициативата е по повод отбелязването на 81-ата годишнина от сформирането на Парашутната дружина и създаването на българските Специални сили.

Тимът на армейците бе воден лично от генерал-майор Явор Матеев - командир на СКСО, който на първа дъска завърши реми с Виктория Радева.

"Това е уникално състезание, защото съм убеден, че за първи път в армейската и в шахматната история на България шампионка на Европа и на България мери сили с шампионите на Българската армия. Това никога не бе правено до този момент. Уникално е и това, че се проведе в емблематична за Пловдив и България зала", заяви след сеанса ген. Матеев.

"За мен беше огромна чест да играя с армейските шампиони. Имаше няколко партии, които започнаха много добре за моите съперници на дъските. Направих 9,5 точки от 10 възможни. Генерал Матеев беше избрал една доста добра тактика - повтаряше ходовете ми и завършихме реми. Така че той и още някои състезатели от другите дъски се представиха доста добре", каза на свой ред Виктория Радева.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 19


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).