ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдив категоричен: Повече нито грам софийски боклук
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:03 / 04.11.2010Коментари (22)5234
© Plovdiv24.bg
Пловдив няма да приеме повече нито грам софийски боклук. Тази категорична позиция на комисията от общински съветници за защита на интересите на града председателят Илко Илиев изпраща днес в писмо до Нона Караджова, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Преди две седмици екоминистърката дойде под тепетата за протоколна среща по повдигнатия от общината пред правителството спор по компетентност за решението на сметището в Цалапица да бъдат докарани още 30 хил. т софийски бали. Тогава Караджова предложи взаимни ползи при евентуално съгласие.

"Едната предложена полза е да ни бъдат преведени 3 млн. лв. от дължимите все още почти 15 млн. лв., за да почистим коритото на Марица. Министърката изтъкна и заслугите си за решаване на проблема с пловдивските утайки", разкри Илиев.   
Тъй като поисканото от правителството писмено становище  още не получено, Дани Каназирева започва да подготвя документите, за да внесе спора в Конституционния съд.

След направените проучвания на комисията се оказало, че на сметището наистина няма повече място. Според решение на местния парламент то трябва да бъде закрито до юни следващата година, а остатъчният му капацитет да остане като неприкосновен резерв. Всичките отпадъци на Пловдив и ползващите го сега съседни общини ще се отправят към екозавода в Шишманци, който все още не е заработил с пълния си капацитет. Ако е нужно, общината ще инвестира във втора поточна линия за сепарация и ще изгради допълнителни клетки. 

Спас Гърневски прикани Бойко Борисов да си изпълни мъжката дума и да преведе парите на Пловдив срещу приетите вече 100 хил. т боклук. Константин Георгиев припомни как предупреждавал първо да вземат парите, а после балите, защото бил сигурен, че иначе нищо няма да получат. Тодор Христев обвини премиера, че тормози Пловдив. Николай Караиванов, който беше един от двамата съветници, гласували срещу сделката, коментира: "Колко време, нерви и пари загубихме, че влязохме в схемата "боклук срещу пари", без да отчитаме, че сметището не е бездънно." Любозар Фратев, който не спираше да настоява, че с правителството не трябва да се воюва, а да се води диалог, заключи: "Опитахме се. Диалог, но при запазване на достойнството."

Всеки понеделник Илко Илиев праща по едно писмо на премиера за среща за дължимите милиони. Вече са станали 7 на брой.  


Няма да има повече софийски боклук на пловдивското сметище


Още по темата: общо новини по темата: 152
28.11.2013 »
30.11.2012 »
28.11.2012 »
28.11.2012 »
26.11.2012 »
13.11.2012 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ама когато дойде страшната на пръв поглед Евдокия, кметът Атанасов вървеше като пале. Пресконференции, уверения, лизане на задници. Предлагахме се, ама не застанахме мъжки. Сега на такива п....и това им се пада. Лошото е, че е за наша сметка - на всички пловдвичани. И друго прави впечатление - всички тези настоящи съветници плюха достатъчно по правителството на ГЕРБ. Тръгнаха на война два пъти, а сега какво? Издъниха пловдвичани два пъти, явно София си го връща. Е не може да протягаш ръка, да имитираш договорки, а в друга та ръка да носиш нож и да правиш пресконференция какъв светец си /особено, ако многократно си си посирал гащите/.
+2
 
 
Стига софииски боклуци в Пловдив ! Не сме кофата на България
+4
 
 
Браво! Дано си удържат на думата! Подигравките на лицето Борисов и ироничното му отношение към града ни,трябва да бъдат секнати а на изборите той и шайката му да си получат заслуженото а то е порицание!
+3
 
 
евала....дано да си удържите на думата, а не като ....
+6
 
 
Цялата тази сага със софийския боклук е политическа игра на ББ, защото не просто не му харесва кметът на Пловдив, ами според Бойко трябва да е от ГЕРБ. Мнението на гражданите на Пловдив въобще не го интересува. А политическият пубер Иван Тотев си е изтъркал подметките към финансовото министерство да се наговаря с Дянков да не дават пари на община Пловдив, в смисъл на Славчовото управление. Само, че това са пари на Пловдив, а не на Славчо, но това никак не притеснява ГЕРБ. Позицията на Бойко е: ако изберете за кмет този, когото АЗ харесвам, ще имате парите за боклука. Това според мен си е класически сюжет на мутренско изнудване. А според вас, драги форумци?
+6
 
 
Още в началото като се заговори за този проблем аз открито заявих,че за мен г-н Борисов е една мъжка п...ка.Това не е политик,а нагъл шопски боклук. Толкова хубав град като Пловдив беше във водещите класаций по замърсяване на въздуха заради софийските бали,а не да казват че уличното ни движение било причината.По тази логика в София досега да са измрели всички.Нашите общинари е редно да покажат твърда ръка и да покажат,че Пловдив не сме мекотели.
-2
 
 
Чудно, но си мисля ако нямаше боклук - нямаше да има и проблем нали? Оттам ще излезе че, пари (обещани) нямаше да има нали? Е питам се с каква финансова политика ни впечатлиха тези местни айдуци. По скоро се прикриват зад боклука за да прикрият собственото си невежество и тъпня. И как не мирясаха - закани, блокади и незнам си какво и всичко заради боклука? А Пловдив? Къде е градът ни?
+3
 
 
Още не мога да разбера как страда Пловдив? Ако не бяхме взели никакви боклуци, нямаше да вземем и никакви пари. Сега взимаме лека полека по някой милион НАЛИ?!? Внимавайте кога боклука се използва за политически игри и кога действително става дума за ПЛОВДИВ!!!!!
+6
 
 
Като бяха на зор веднага им зехме боклука.. а сега като трябва да си платят, нямало пари.. ами да ги бяхте предвидили в бюджета бе Дянков, нали си голям финансист. МАЛОУМНИЦИ. От това страдаме ние - пловдивчани!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
България и Войната в Украйна
Абитуриентски балове
Празник на розата 2024 в Казанлък
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: