Лимона: В Ботев трябва да шутират по-често към вратата! Способни са да бият ЦСКА

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
10:20 / 15.03.2024
4043
Бившият футболист на Ботев (Пд) и ЦСКА Тодор Тимонов - Лимона сподели очакванията си за предстоящата среща между "канарчетата“ и "армейците". Двубоят е в неделя от 17,45 часа на националния стадион "Васил Левски". Тимонов, който в момента е спортен директор на Спартак (Пловдив), коментира и представянето на "жълто-черните“ срещу Лудогорец при загубата с 0:2 на стадион "Христо Ботев“, както и други любопитни теми около клуба.

"Ботев Пловдив игра толкова, колкото му позволяваше Лудогорец. Гостите играха на 50%, а за 20 минути вдигнаха оборотите и се видя, че Ботев не успя да се противопостави. Смятах, че футболистите на Душан Керкез ще покажат нещо повече срещу шампионите, но те бяха беззъби в сравнение с нивото им в последните мачове. Отборът е в подем и играе добър футбол. Не би трябвало тази загуба да се отрази на представянето в предстоящата среща с ЦСКА", започна анализа си пред "Мач Телеграф" Тодор Тимонов.

"Ботев има много добри футболисти и качествен треньор. Вижда се, че работят и вървят в правилна посока. Развиват се във възходяща линия и едно поражение от шампиона на България няма да се отрази по някакъв начин. В атака трябва да се вдигнат още оборотите. В тази фаза се вижда, че са малко беззъби. Ивелин Попов е основен играч с много опит, но неговият удар беше първи по посока вратата на вратаря Пад. Нямаше удари, а няма как да вкараш, ако не шутираш. Опитват се да играят техничен футбол с много подавания, но трябва да се шутира към тази врата. Възможно е Ботев да успее да вземе нещо от срещата с ЦСКА. Вървят добре и играят добър футбол. Според мен могат да вземат дори и трите точки“, допълни още бившият халф, известен още и с прозвището Принца на Пловдив.

"Колкото до парите, които се дължат на бившия наставник на отбора Желко Копич, мога да кажа, че се случват такива неща. Това се случва постоянно във футбола. Нормално е, когато един човек е уволнен, да си потърси неустойката. Идва такъв момент и след като клубът е осъден, ще трябва да плати. Това се случва в цял свят. Излязоха информации, че и за Георги Николов не е платено, но ето, парите са дадени вече. Не знам кое е платено и кое не е, но си мисля, че накрая всичко ще бъде наред. Има някакви скандали между фенските фракции на клуба, но не съм наясно как стоят нещата. Не мисля, че това вкарва напрежение в отбора. Сега е моментът да се дава път на младите футболисти в битката за седмата позиция“, завърши Лимона.


Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).