Страхотен успех! България победи Испания с 3:1 на европейското по шахмат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:18 / 14.11.2023
3490
Българският женски отбор по шахмат спечели с 3-1 партиите си от четвъртия кръг на Европейското първенство по шахмат, което се провежда в Будва /Черна гора/. Първо Виктория Радева на трета дъска "повлече крак“ към победата, като принуди в защита "Нимцович“ с черните противничката й Инес Акебо да се предаде на 37-ия ход.

Прави впечатление, че досега пловдивчанката изигра три партии и то само с черни фигури и има две победи и 1 реми.

Гергана Пейчева може да съжалява,че изпусна победата в спечелена позиция, но в цайтнота допусна грешка и противничката й Ан Матнадзе се добра до реми.

Нургюл Салимова направи реми срещу Сабрина Гутиерез, а на първа дъска Антоанета Стефанова принуди Марта Марсия Гарсин да се предаде на 78-и ход.

Така България продължава напред с 2 победи и 2 равни срещи, а шахматните фенове в страната ни коментират дали има някой друг колективен спорт, при който отбор на България да може да победи испански отбор.

В сряда от 15 ч. местно време ще запомне 5-и кръг, след което ще има ден почивка. Играят се 9 кръга по швейцарска система.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 15


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).