Големият ден настъпи! Време е за дербито Ботев - Локомотив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
07:00 / 03.11.2023
3568
Футболна България ще впери поглед в Пловдив, където днес ще се състои 118-ото дерби между Ботев и Локомотив. Мачът е от 19:30 часа на стадион “Христо Ботев".

За съжаление няма да има съревнование на трибуните, тъй като през този сезон и двата мача ще бъдат без гостуващи фенове. За сметка на това обаче, “жълто-черните" привърженици ще изпълнят до краен предел трибуните на “Колежа" и ще дадат нужния тласък на своя тим.

Мачът има голяма историческа стойност, след като за първи път от 10 години пловдивското дерби ще се играе на стадион “Христо Ботев". За последно двата пловдивски гранда мериха сили на “Източен" 10 през есента на 2013 година.

Клишето гласи, че в дербито фаворити няма, а днешният мач в пълна степен подкрепя това твърдение. Двубоят е крайно непредсказуем и много трудно може да наречем някой от двата тима “фаворит".

Ботев влиза в дербито в серия от 4 победи в последните си 5 мача. Душан Керкез успя да даде нужния импулс на ботевистите, които в последните си 3 двубоя успяха да вкарат общо 15 гола в противниковите врати.

От своя страна "смърфовете" не познават успеха вече пет шампионатни мача. Силният старт на сезона държи момчетата на Александър Томаш много близо до върха, а трите точки на "Колежа" ще ги върнат обратно в битката за титлата.

Дами и господа, време е за Битката за Пловдив! Ще успее ли Ботев да прекъсне серията от три мача без успех над градския си съперник или Локомотив ще запише първа победа на стадион "Христо Ботев" след над 15-годишно прекъсване? Отговорите на тези въпроси ще научим тази вечер след 19:30 часа.

Общ баланс в "А" група (Първа професионална лига):

117 мача - 41 победи за Локомотив, 41 успеха за Ботев, 35 равенства. Голова разлика 141:137 за Локомотив.

Съдийски състав за мача:

ГС:Георги Николов Кабаков АС1:Мартин Веселинов Маргаритов АС2:Диян Христов Вълков

4-ТИ:Кристиян Николов Колев ВАР:Никола Антонов Попов АВАР:Георги Пламенов Тодоров

СН:Костадин Ангелов Гергинов


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 18
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).