Страхотно представяне на пловдивчанката Виктория Радева в Сърбия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:42 / 21.10.2023
2000
Виктория Радева се представи страхотно в отборното женско първенство по шахмат на Сърбия, където покри втора норма за международен майстор за мъже. Пловдивчанката се състезаваше на първа дъска за скромния отбор "Златар“ и завърши с актив от 8 точки - 5 победи и 6 ремита и нито една загуба, които й бяха достатъчно за призовото отличие.

Турнирът се проведе от 10 до 20 октомври в китното градче Сента. Освен това Виктория Радева е първенец  на първите дъски, като единствена не допусна загуба.

Шампион стана "Цървена звезда“, втори е "Чест и слава“, а трети - "Рад“ (Белград). Отборът на "Златар“ записа най-доброто си представяне през последните години, завършвайки на 5-о място.

В сръбското първенство участват 12 отбора с по четирима състезатели, което го прави едно от най-силните в Европа. В него се състезават и доста чужденки - тази година имаше шахматистки от 13 държави. Шампионатът е доста по-силен от българския, в който взеха участие едва 3 отбора с по две шахматистки.

Само преди месец Радева завоюва и второ място в първенството на Северна Македония с отбора на МСК Център, с който участва и на Европейската клубна купа.

След кратка почивка, съпроводена с лекции в ПУ "Паисий Хилендарски", пловдивчанката ще участва с националния отбор на Европейското отборно първенство, което ще се проведе от 11 до 20  ноември в Будва /Черна гора/. На него България ще участва за първи път от 7 години, след като получи персонална покана от президента на Европейския шахматен съюз Зураб Азмайпарашвили.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).