История и приятелство - снимка от "Лаута" показа какъв всъщност е българският футбол!

Автор: Тодор Благов
Коментари (0)
12:55 / 07.10.2023
6647
Футболът е много повече от спорт, много повече от една игра и много повече от един мач. Футболът е феномен, който обединява хора от различни поколения, раси и възгледи.

Една снимка от стадион "Локомотив", на която Plovdiv24.bg се натъкна, показва именно това. Две емблематични фигури за "черно-белия" и "червения" клуб в приятелско ръкостискане.

Бай Митьо е кадемът на Локомотив, който преди всеки мач лисва менче с вода пред реферите за късмет на любимия си отбор. Бай Добри - емблематичният домакин на "червените", олицетворение на "армейския" дух.

Във всеки български клуб има поне по една подобна личност, която винаги те посреща с усмивка и си спомня с умиление за успехите на отбора си през годините.

Домакинът на Ботев (Пловдив) Георги Чакъров, домакинът на "черно-белите" Здравко Драгоев, домакинът на Черно море (Варна) Николай Пачков - това са само част от емблематичните хора, които работят със сърце и душа за своите клубове и носят този типичен чар на отборите си.

Българският футбол без значение от моментното си състояние винаги е предизвиквал огромен интерес в народа. Носил много радост за всички българи, ежедневни приятелски спорове на тема кой отбор е по-добър.

Именно с подобни хора като двамата големи на снимката българският футбол ще носи този чар и романтика, който те кара да отидеш на стадиона въпреки всичко. Затова и тези хора заслужават нужното уважение и поклон за приноса към своите отбори.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 9


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).