Ботев с първа загуба в контролите, меле между феновете в Септември

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (107)
20:10 / 28.07.2010
12768
Ботев Пловдив допусна първа загуба в контролните срещи до момента, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "Канарчетата" отстъпиха изненадващо на Локомотив (Септември) с 2:1 като гост. "Жълто-черните" владееха инициативата по време на целия мач, като изпуснаха куп голови положения, а съперникът вкара и двете си голови положения в последните секунди на двубоя. Седмица по-рано Ботев победи Септември с 2:0.

Домакините играха доста грубо, като с контузии от срещата си тръгнаха Иван Танчовски, заменен от Васил Гуджев още във втората минута, и Илиян Енчев, излезнал с извадено рамо. Първото полувреме мина под диктовката на Ботев. Тогава падна и голът за "жълто-черните". Реализира го таранът Иван Площаков, възползвал се от добър пас на Димитър Байрев.

След почивката с пропуски се отличиха Иван Площаков, Димитър Байрев, Недко Миленов и Запрян Иванов. Много добро впечатление остави младият Илиян Христов, който пристига от Пирин (Гоце Делчев), направил няколко страхотни пробива и изкарал червен картон на съперник, който го удари с глава без топка. В мача червен картон си изкара и Владо Байрев, който първо бе декориран в жълто за разкарване на топката, а след това получи втори жълт картон за реплика към съдията.

Домакините успяха да достигнат до победата в последните секунди на мача. Първо резултатът стана 1:1 след красив гол от далечен удар, попаднал точно под гредата след като прехвърли вратаря Стоичков, а след това домакините достигнаха и до победата въпреки съмнения за игра с ръка.

На полувремето между феновете на Ботев, подкрепили тима в Септември и местните фенове прехвърчаха искри. До по-сериозни последствия не се стигна. След края на срещата обаче напрежението отново ескалира и се достигна до ръкопашна схватка между двете групи фенове, продължила 10-ина минути. Ситуацията обаче бе овладяна от полицията и хора от щаба на Ботев.

"Доволен съм от играта и старанието на момчетата до 80-ата минута. Недопустимо е обаче да си изпускаме нервите в края по този начин. Тепърва ще играем срещу такива отбори", заяви старши-треньорът Марин Бакалов след края на срещата.


Виж коментарите (107)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).