Георги Павлов за "Фокус": Нургюл Салимова не е включена в Европейското отборно по шах

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:58 / 21.08.2023
3357
В момента в отбора, който е определен да играе на Европейското отборно първенство по шахмат, името на Нургюл Салимова не фигурира. Това каза за "Фокус" Георги Павлов, който е член на управителния съвет на сдружение Българска федерация по шахмат 2022 в оставка. Павлов направи кратък коментар за състоянието на българския шах и информацията, че детето-чудо е само на турнира в Баку, Азербайджан. Още вчера треньорът й Живко Жеков обясни защо:

"Причината е, че тези турнири са скъпи. На вечер стаята ѝ струва по 120 долара. Липсата на средства. Беше ѝ помогнато от един наш добър приятел спонсор, за да отиде и да започне да играе в първия кръг, който е около пет дни. Оттам нататък сама си плаща с наградата, която ще вземе. Това е причината да няма никой с нея там. Когато има успехи, има много желаещи за снимки. Когато търсим пари, срещаме мълчание“, подчерта Живко Жеков пред bTV.

По думите му на Георги Павлов ситуацията в шаха е "отвратителна", изключително объркана и по всякакви начини се опитва да възпрепятства работата на единствената Федерация по шах, която има лиценз.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 20


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).