Над хиляда души скочиха срещу спортна площадка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:18 / 05.07.2010
4706
Общинският съвет да отмени решението си за даване на спортната площадка в междублоковото пространство на ул. "Трети март" в район "Южен", настояват в открито писмо до местния парламент, което днес връчиха на председателя Илко Илиев, над 1000 жители на квартала, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Според живеещите на улиците "Трети март" и "Кукуш" взетото още през лятото на миналата година от съветниците решение било срещу обществения интерес, тъй като щели да бъдат засегнати наличните зелени площи в микрорайона им, които служели като бариера срещу шума и запрашеността на въздуха на мястото, намиращо се близо до гарата, две автогари и Събота пазара и отличаващо се с интензивно транспортно движение.

Особено недоволни били от заплахата, че бъдещото кафене от 100 кв. м под прозорците им можело да се превърне в поредното заведение освен другите две съвсем наблизо, което да ги тормози с шум до среднощ. 

"Готови сме със собствени средства сами да възстановим спортната площадка и тя да остане достъпна и безплатна за нашите деца по всяко време, а не само рано сутрин и по обед, както се предвижда", отбеляза Божидар Каламов от инициативния комитет. 

Внимание досега им бил обърнал единствено кметът Славчо Атанасов, който преди време - след предишна подписка, спря обекта за проверка, но се оказа, че не се върши нищо незаконосъобрзно.

Илко Илиев обеща до края на деня юристите на Общинския съвет да имат отговор дали отмяната на решението е възможна и евентуално да я предложи като извънредна точка в дневния ред на сесията в четвъртък.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 4
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).