КК "Цар Симеон" с 3 вицешампионски титли на държавния шампионат на шосе в Сливен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:08 / 28.06.2010
521
3 вицешампионски титли извоюва пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" на държавното лично-отборно първенство на шосе в Сливен за юноши старша възраст, младежи и мъже.

В първия състезателен ден в дисциплината индивидуалното бягане по часовник на 40 километра националът Борислав Иванов бе много близо до шампионската титла в надпреварата при състезателите до 23-годишна възраст, но за малко се размина с нея. 21-годишният ас на "Цар Симеон 1898" остана втори, след като бе изпреварен с нищожните 9 секунди от състезаващия се се в Италия бивш колоездач на "Хемус-Вивело"/Троян/ Йовчо Йовчев. Трети малко изненадващо е младата надежда на "Цар Симеон 1898" Валентин Стоенчев.

Шампион при мъжете на "часовника" стана националът Владимир Коев-Пиранята от тима на "Хемус- Вивело"/Троян/.

Вторият състезателен ден се проведе общият старт при юношите, който бе на 120 километра. В него юношеският национал от "Цар Симеон 1898" Николай Бояджиев се класира на второ място. Четвърти е съотборникът му Асен Христев.

В общия старт на 170 км при състезателите до 23-годишна възраст Борислав Иванов отново изпусна титла и се класира втори. Златният медал отиде при състезаващия се за френския елитен тим "Мартиг" - Николай Милков. Изненадата на деня обаче отново бе младият бегач на "Цар Симеон 1898" Валентин Стоенчев, който се нареди на третото място и спечели бронзовия медал.

В надпреварата при мъжете общият старт спечели състезаващият се в Португалия Данаил Петров, който се оказа най-бърз по 170-километровото трасе. Втори остана Владимир Коев-Пиранята. Развръзката бе при височинното изкачване край Гавраилово. На 36-ия километър 5 състезатели, между които Дамян Филипов от "Цар Симеон 1898", се откъснаха от основната група. Разликата между бегълците и колоната набъбна на повече от 2 минути. 20 км преди финала, точно на височинното изкачване край Гавраилово, обаче бегълците бяха застигнати от основната група и така се стигна до развръзката на този старт.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 32
Днес: 18


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).