Ннади: Трябва да съм спокоен, ще се върна в почти нова среда в Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:49 / 24.06.2023
3305
Нигерийският младежки национал Точукво Ннади вече играе за Ботев Пловдив от почти две години. През август 2021 година той изкара кратки проби, преди тогавашният наставник Азрудин Валентич да го одобри и да подпише с "канарчетата" на 18 години. Преди това е бил в школа в Дубай, откъдето е забелязан за Ботев.

Това лято Точукво участва с Нигерия на световното първенство за младежи до 20 години в Аржентина. Страната му стигна до четвъртфиналите, а той взе участие във всички 5 мача. Преди дни се появи информация, че Динамо Москва е готов да плати над 2 милиона евро за правата му.

"Благодаря на Бог за таланта, който ми е дал. От малък се занимавам с футбол и той е целият ми живот дотук. В началото не можех да играя за Ботев заради забавяне на документите ми и само тренирах и играех контроли. Въпреки че ми отне известно време, за да се адаптирам, мисля, че се възползвах от шанса си, когато дебютирах през април 2022 година срещу Лудогорец. Загубихме с 0:3 в този мач, но смятам, че се представих на ниво, както и в следващите дуели с тях и останалите отбори в България. Ще продължа да работя все така усърдно, за да получавам повече игрово време“, споделя в родината си пред NationSport дефанзивният полузащитник.

През изминалия шампионат халфът записа 19 двубоя в efbet Лига.

"Когато от Ботев ми съобщиха, че съм в списъка на Нигерия за световното първенство за младежи, бях много развълнуван. Не можех да повярвам. Първото, което направих, бе да се обадя на семейството ми. Смятам, че се представихме силно на финалите. Отпаднахме на четвъртфиналите от Южна Корея след продължения. Мисля, че имахме сили дори да стигнем до финал. Започнахме с победа над Италия с 2:0 и това ни даде увереност. Преди осминафинала срещу Аржентина имаше голямо напрежение, но селекционерът и някои от по-опитните момчета ни помогнаха. Аз лично бях спокоен въпреки атмосферата по трибуните, която бе наелектризирана. Все пак излизахме срещу домакина на турнира и всички специалисти очакваха да загубим, но ние ги опровергахме и спечелихме с 2:0. Играл съм в подобен мач с Ботев Пловдив срещу АПОЕЛ Никозия в Кипър, в Лигата на конференциите миналото лято. Южнокорейците пък бяха много по-добре подготвени тактически от нас“, разказва нигериецът.

"Трябва да съм спокоен и да продължа да работя здраво. Сега имаме нов треньор в Ботев Пловдив. Ще се върна в почти нова среда“, добавя Точукво, който не крие, че подражава на идолите си Софиян Амрабат и Н‘Голо Канте. А мечтите му са някой ден да играе в топ пет първенствата на Европа.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).