Язов: Ще направим всичко възможно дербито на Пловдив да се играе на стадион "Локомотив"

Автор: Стойчо Генов
Коментари (10)
13:46 / 15.06.2023
9968
Кметът на район "Южен" Костадин Язов, който отговаря от името на Община Пловдив за надзора на строителството на стадион "Локомотив", разясни пред Plovdiv24.bg каква е ситуацията в момента около съоръжението. Язов бе категоричен, че ще се направи всичко възможно градското дерби от първия кръг през новия сезон да се играе на "Лаута".

"Към момента на Южната трибуна се изпълняват подовите настилки под първия етаж. Слагат се плочки в заседателната зала, след това ще почват да се правят помещенията и коридорите. След това миксзоната, от която ще излизат футболистите към терена", заяви пред Plovdiv24.bg Костадин Язов.

Ето какво още каза той по темата:

На втория етаж се боядисват стените. Плочките в тоалетните са налепени, монтират се мивки, тоалетни и фасонните части. Трябва да спре да вали, за да изсъхнат редовете извън козирката, за да може да се завърши изцяло хидроизолацията. Тук вече са разпробити отворите за шпилките и на практика монтажът на седалките ще стане много по-бързо, отколкото беше на Трибуна Бесика. 

Преди да поставим седалките обаче ще трябва да сложим металната конструкция, която огражда сектора за гости. Имаме 3 седмици и 3 дни. По наредба на БФС до 72 часа преди мача трябва да е ясно къде ще се играе той. Трябва да има и становище на полицията. Но ние ще направим всичко възможно дербито да се играе на стадион "Локомотив“. Оставащото време не е малко. Даже според мен най-малко вероятно е този мач да се играе на друг стадион.


Виж коментарите (10)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).