Фен на Ботев се оплака от малтретиране от турски полицаи в Истанбул

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (21)
09:37 / 13.06.2023
10055
Близо 200 привърженици на Ботев (Пловдив) подкрепиха приятелите си от Интер по време на финала в Шампионската лига в Истанбул, в който Манчестър Сити спечели с 1:0. Голяма част от бултрасите успяха да гледат мача на живо, като получиха безценните билети на същата цена като най-заклетите тифози на италианците.

Друг интересен факт бе, че от близо 100 000 души пътували за финала в Истанбул, бе арестуван само един, който за съжаление бе привърженикът на Ботев (Пд) с инициали Г.Б. (32 г), научи Plovdiv24.bg. Обвиненията към него бяха за шофиране в нетрезво състояние и нанасяне на удар в носа на полицай, по време на опит да влезе на стадиона заедно с други бултраси, които не са успели да се сдобият с ценните хартийки.

Благодарение на адекватната реакция на консула на България в Истанбул г-н Ангел Ташков, момчето бе оправдано и освободено. Консулът бе в прокуратурата в района Кючукчекмедже в неделния ден от рано сутринта и бе осигурил най-доверения адвокат и преводач, които консулството използва. Около 17,00 часа в неделния ден Г.Б. бе освободен и тръгна обратно към България.

Българинът се оплака от физическа саморазправа от страна на турските полицаи, след ареста. Като в продължение на почти 24 часа е бил удрян няколко пъти и събарян на земята. Не му е давана дори вода, а през цялото време е бил принуден да стои на стол.


Виж коментарите (21)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).