Шест ученически отбора от "Източен" в надпревара за купа "Империал"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:52 / 14.06.2010
1766
Под звуците на националния химн и с много ентусиазъм днес бе даден стартът на ученическия футболен турнир за купа "Империал", за чието провеждане Plovdiv24.bg съобщи. Първия пас в първата среща на състезанието подаде кметът на район "Източен" Петър Петров. Светът в момента е футбол, а от днес и район "Източен" е футбол, заяви районният кмет при откриването на третото издание на проявата. Вижте тези ентусиазирани деца, които имат желание да играят - те трябва да почувстват нашата подкрепа като администрация, като родители. Ние виждаме, че има една остра необходимост от провеждането на подобни прояви. Затова още в началото на мандата решихме и направихме този турнир, сега вече той е традиция в район "Източен", заяви Петър Петров.

Ученическият футболен турнир за купа "Империал" се провежда под мотото "Да победим агресията чрез спорт". Той е организиран от администрацията на район "Източен" с подкрепата на Комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и със съдействието на областния управител Иван Тотев.

Убедена съм, че всяка инициатива, свързана със спорта, ще победи агресията, заяви началникът на РИО на МОМН доц. Павлина Кацарова. Тя поздрави организаторите и участниците в състезанието и пожела повече такива прояви. Най-добрият отбор ще победи, но всички вие ще изпитате удоволствието да играете на това прекрасно игрище и да се почувствате като част от големия футбол тези дни, допълни доц. Кацарова.

Този турнир се превърна в празник за учениците, нека наистина победим агресията със спорт, заяви Петко Василев - секретар на Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и призова участниците за феърплей.

В състезанието сили мерят 6 отбора от училищата "Найден Геров", "Пенчо Славейков", Професионалната гимназия по строителство и архитектура, "Димчо Дебелянов", "Симон Боливар" и "Васил Левски". Главен съдия на турнира е легендарния футболист Петър Зехтински, а повечето от мачовете ще свири професионалният съдия Татяна Малинова.

Състезанието започна с мач между отборите на училищата "Найден Геров" и "Пенчо Славейков". На откриването днес присъстваха още заместник-кметът на район "Източен" Златин Велев, секретарят Надя Казакова, главният експерт "Образование и култура" Стефка Симеонова, секретарят на Районната комисия за борба с противообществените прояви Мария Никовска, директори на учебни заведения и много фенове.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 6
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).