Министърът на културата - Диригентската палка в черно-бяло

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
10:58 / 18.05.2023
3043
Представители на фенклуба на Локомотив Пловдив се срещнаха с министъра на културата Найден Тодоров, който не крие, че е привърженик на черно-белите. Той получи любопитни подаръци, а освен това бе поканен да присъства на Черно-бяла Коледа 2023.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса официалното съобщение на Фенклуб Локомотив Пловдив:

Диригентска палка в черно-бяло – министърът на културата Найден Тодоров

Вчера представители на Клуба на привържениците на Локомотив Пловдив, придружавани от екип на "24 часа“, направиха посещение в Министерството на културата. И в това нямаше нищо случайно, защото и децата в Пловдив знаят, че ЛОКО означава Любим Отбор на Културната Общественост. А където хората на културата са от Пловдив, те неизменно са привърженици на Локомотив.

Точно както и маестро Найден Тодоров, настоящ министър на културата, тромпетист, пианист, композитор и диригент. Накратко - чистокръвен представител на Пловдивския любимец.

Успяхме да се промъкнем в натоварения график на министъра – все пак движенията на неговата диригентска палка, макар и в момента министерска, са в синхрон с песните на черно-белите привърженици, а струните в сродните сърца винаги вибрират на една и съща музикална честота.

И тук изненадите започнаха – Найден Тодоров получи черно-бялата библия "Оттук започва любовта“, фланелка на отбора с емблематичния номер 15 (все пак е месец май!), флагче, шал и други артикули с емблемата и цветовете на Локомотив Пловдив. И не можа да скрие искрената си радост.

Маестро Тодоров "върна топката“, като сподели в последвалия непринуден разговор, че първата дума, която е произнесъл е била "Локо“ – и как да бъде иначе, когато човек от най-ранна възраст е възпитаван от своите родители в ценностите на черно-белия дух и на нашия град!

Заваляха спомени за футболни срещи в близкото и далечно минало, някои паметни, други … типично локомотивски, но придаващи онзи, добре познат на всички ни, неповторим и автентичен колорит.

Разделихме се с покана към маестро Найден Тодоров да присъства на Черно-бяла Коледа 2023 – най-значимото събитие през от пловдивския спортен и културен афиш през декември. Защото цветовете на футболните ноти на Лаута и тези в партитурата на маестро Тодоров са черно-бели!


Виж коментарите (10)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).