Юношите на Локо започнаха с победа в Италия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
18:52 / 02.06.2010
3360
Вчера юношите на Локомотив (Пловдив), родени през 1993-та година победиха италианския Авелино с 1:0 в първия си мач от силния турнир на ботуша. Мачът се състоя на стадион Симонет Ламберти в град Кава. Първото полувреме Авенино превъзхождаше съперника си, като тежестта падна върху представящата се отлично защита на пловдивчани. В няколкото случаи, в които нападателите на домакините застрашиха вратата на локомотивците, с отлични намеси блесна вратарят Георги Римпопов. Изненадващо в 10-ата минута, Локомотив откри резултата при единствената си контраатака, завършила с гол на Дениз Сабри.

През второто полувреме българите изравниха играта, а Авенино атакува по-често в намеренията си да изравни резултата. Въпреки това контраатаките на Локомотив бяха по-опасни, като пропуски пред гола направиха Дамян Митев и Димитър Киндов. Така въпреки 30-часовото тежко пътуване от България до Апенините, "черно-белите" започнаха участието си в силния форум за юноши с победа.

Треньорът Георги Славов остана доволен повече от резултата, като отличи играта на десния бек Васил Пейков. Веднага след последния съдийски сигнал започна и официалното откриване на турнира, в който участие взимат 56 отбора, разпределени в пет възрастови категории. Церемонията продължи повече от два часа и повече подхождаше за откриване на европейско или световно първенство по футбол. Пловдивският Локомотив е единствения тим извън Италия, а местната публика го посрещна с овации и изслуша на крака българският химн.

Днес пред Локомотив ще се изправи колосът Фиорентина, а утре е последният мач от груповата фаза срещу Кавезе. При успех в крйното класиране, потенциални съперници на "черно-белите" са формациите на Лацио и Наполи.

Източник: LPortala.net



Виж коментарите (11)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).