Виктория Радева с трето място в най-силното шахматно клубно първенство в света

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:08 / 04.05.2023
1075
Отборът на Бад Кьонихсхофен, за който се състезава пловдивчанката Виктория Радева, зае трето място в завършилото първенство на немската шахматна бундеслига. Германското първенство се слави като най-силното клубно първенство в света, като в него участват 12 женски отбора с 6 състезателки, а в мъжкото - 14 отбора с по 8 състезатели.

Шампион при жените стана отбора на Швабиш Хал, в който личаха имената на европейската шампионка за 2023 Мери Арабидзе и част от националния отбор на Грузия. Втори е тимът на Баден Баден, за който участват бившите световни шампионки Анна и Мария Музичук (Украйна).

Президентът на Бад Кьонихсхофен - г-н Юрген, бе изключително доволен от Виктория Радева и й предложи контракт за следващата година. Веднага след турнира в Германия пловдивчанката замина за Ливърпул по покана на местния шахматен клуб за участие в шахматно мероприятие.

Във вторник вечерта тя изнесе сеанс срещу любители от клуба, а в сряда се включи в шахматен фестивал в центъра на града.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 16
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).