Огромно международно признание за трима млади пловдивски тенисисти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:35 / 30.03.2023
1236
Пловдивските тенис таланти Илиян Радулов, Адрияно Дженев и Елизара Янева, както и Росица Денчева, бяха избрани да бъдат част от отборите на ITF за предстоящите турнири от Големия шлем.

Това е поредното голямо признание за младите български таланти и работата с подрастващите на Българската федерация по тенис. Това е и изключителна възможност за младите тенисисти да пътуват до висококачествени младежки турнири, под ръководството на официален треньор на ITF. Всички разходи ще бъдат покрити от Фонда за развитие Grant Slam, похвалиха се от родната тенис федерация.

Радулов, Дженев и Денчева са избрани в отбор "А" на ITF. Те ще участват в лагери, подготвителни турнири и състезанията от Големия шлем – Ролан Гарос и Уимбълдън. Тримата ще започнат с подготвителен лагер в Италия от 11 до 14 май. След това ще участват на два турнира от ITF за юноши и девойки в Санта Кроче Сул′Арно от категория J300 и Милано J500. Следва нов шестдневен лагер в Италия и участие на Ролан Гарос от 4 юни.

Радулов, Дженев и Денчева ще имат две седмици почивка след Откритото първенство на Франция. После отново ще бъдат на лагер от 26 юни до 1 юли в Нотингам, а след това ще участват на турнира от категория J300 в Роухямптън (Великобритания). От 8 юли следва участие на Уимбълдън.

Пловдивчанката Елизара Янева беше избрана в отбор "Б" на ITF. Тя започва с лагер в Италия от 28 до 30 април. След това Елизара ще играе на пет последователни турнира преди Ролан Гарос. После ще участва в надпреварите в Италия от категория J200 в Салсомаджоре, J200 в Прато, J300 Санта Кроче Сул′Арно, J500 в Милано и J300 в Шарлероа – Марсинел (Белгия). От 4 юни Елизара Янева ще вземе участие на Ролан Гарос.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 28
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).