Спомен за една от най-изтъкнатите личности в летописа на Локомотив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:50 / 25.03.2023
3943
На днешния ден се навършват 98 години от рождението на една от най-изтъкнатите личности в летописа на "Локомотив“ Пловдив, отбеляза фенклубът на "черно-белите". Това е архитект Здравко Василков.

Ето какво още съобщи Фенклуб Локомотив Пловдив:

В началото на 40-те години той е част от юношеския футболен тим. През 60-те встъпва като деятел във футболната секция на клуба, а през 70-те е неин председател.

Именно арх. Василков е човекът, заради чиито усилия, всеотдайност и талант стадионът в парк "Лаута“ вижда бял свят. Той изготвя неговия генерален план, заедно със съпругата си арх. Виолета Василкова, и е ангажиран със строителните дейности, започнали през 1970 г. На 6 септември 1982 г. "Локомотив“ изиграва там първия си мач.

През всички години арх. Василков неизменно стои близо до "Локомотив“, не пропускайки мач на отбора. Той включително бе и сред почетните гости на "Черно-бяла Коледа“ през 2011 г.

Пред препълнената Концертна зала, арх. Василков започна словото си с тези знаменателни думи: "Локомотивец съм се родил, локомотивец ще умра.“

Заради многобройните заслуги към Пловдив, за чийто съвременен облик арх. Василков има съществен принос, с решение на Общинския съвет от 2014 г. източната алея на Бунарджика бе наречена на негово име.

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).