ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът заяви лична среща със Симеон Дянков за пловдивските пари
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:43 / 16.04.2010Коментари (20)3316
© Plovdiv24.bg
"Върне ли се Симеон Дянков от чужбина, лично ще се срещна с него, за да си поговорим очи в очи за дължимото на правителството към Пловдив", увери Славчо Атанасов пред Plovdiv24.bg.

Кметът вече е поръчал заявка за срещата. Писмото, което изпрати до финансовия министър, за да му напомни за ангажиментите на правителството по сделката със софийскиия боклук, чиито числови параметри са заковани на 26,5 млн. лв., е официална кореспонденция, а не някакво си нахалство.

"Написаното остава черно на бяло, устните уговорки са извън официалностите", оправда Атанасов своите писмено заявени претенции. 

Точно преди седмица кметът се срещна с президента Георги Първанов, за да изрази пред него позиция като човек от ВМРО-НИЕ по отношенията с Македония и за необходимостта от Министерство за българите в чужбина. 

"Не съм го занимавал с пловдивските проблеми, те са от компетенцията на правителството. Като кмет на втория по големина български град, се стремя да поддържам добри отношения и с представителната, и с изпълнителната власт. Ще се срещна и с премиера Бойко Борисов, и с финансовия министър Симеон Дянков, за да избистрим ситуацията в отношението им към Пловдив относно поетите финансови задължения срещу боклука", подчерта Атанасов.

Той иска от 15-те милиона, с които правителството се ангажирало за тази година, да дойдат първите 7, за да продължи почистването на джунглата, избуяла от дъното на Марица, и да се разплатят извършени строителни работи по Синдикалния дом и ремонти на детски градини и ясли.

"Не хленча и не се оправдавам, както ме обвини областният управител, а казвам истината на глас и право в очите, слагам и подписа си под нея. Не търся нито задкулисни игрички, нито ще използвам тайни машинации. Правителството е длъжно да си изпълни ангажиментите, така както ние го правим", заключи Атанасов.

Чак ако там горе в София, за която правителството налива много повече милиони /няма лошо - да строи Лувър като във Франция или да се опитва да превръща подземията на метрото във втори Рим/ не вземат от дума, кметът ще пусне бариерата пред боклучището в Цалапица за последните около 30 хиляди тона бали.     


Още по темата: общо новини по темата: 152
28.11.2013 »
30.11.2012 »
28.11.2012 »
28.11.2012 »
26.11.2012 »
13.11.2012 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 17.04.2010 г.
0
 
 
Кво сте се зафанали с кмета?По-добре плюйте Боко Тиквата и оня смешник Дянков,щото като ни залее Марица,друга песен ще запеете...
0
 
 
Ето с това трябваше да започне Славчо - да се срещне с Дянков!Безспорно тези пари са нужни на Пловдив сега,но да заплашваш правителството е безсмислено и глупаво.
-2
 
 
Абе утре ще дотърчи на стадион Ботев за церемонията и ще целува ръка на Бойко публично. Ще видите цирка с очите си.
-1
 
 
Майко мила тоя пак не си е пил хапчетата. Ами щом ще ходиш вземи турски локум, арменски сладки и грузински коняк. Само така могат да те приемат. Само че, виждам те на излизане какъв ще си мил и благ - " Няма недоразумение, просто...." или " .....Всичко е изчистено, с властта нямам проблеми...."
+1
 
 
Каквото и да се каже за тоя селяк и цирковата му трупа все ще е късно и безмислено... Държавата дърпа напред, Пловдив потъва ли потъва...
+2
 
 
в цялото изявление на кмета се вижда пълна безпомощност. готов е ръце и крака да целува, но да вземе някой лев от правителството. за жалост има една приказка , че каквото си постелиш това и ще те топли после. славчо явно не я е чувал изобщо и се беше наперил да поставя ултиматуми след десетина дни към финансовия министър. ако наистина в договора е записано, че тия пари трябва да дойдат до края на настоящата година дянков просто ще се изсмее в очите на славчо с думите "чакай си парите на 23 декември някъде".ако пък кмета ни се изсили да спре боклука на софия при цалапица става оше по лошо. шопите ще намерят къде да си го разкарат, но после пловдив заради идиотщините на на кмета ни няма да получи и една стотинка от дължимите пари. всъщност защо славчо не иде при първанов да се жалва от това, че правителството го е*ава по всички параграфи, както и където си иска. нали му беше придворното кученце по време на президентските екскурзии по света. или пък да поиска подкрепа от градовете с който ни е "побратимил" по време на тия екскурзии. ако в политиката се ставаше герой с ултиматуми и писма до кой щяло и нещяло всеки идиот щеше да става герой. наш славчо реши да се пробва, но не можа да надрасне нивото си и безславно се уля в желанието да се направи на политик.определено не най-крадливия, но за сметка на това пък най-некадърния кмет на пловдив откак града е имал градоначалници.
0
 
 
Чудя се, защо най- напред наш слаФчо оповестява намеренията си в пресата. И защо утре като Бойко ще е в Пловдив на ст.Хр. Ботев нашето момче не е поканено. Този слаФчо не е в състояние на никакъв диалог. Трагичен е !
+2
 
 
Много топли отношения Славчо и Гоце!
0
 
 
Тези пари ни трябват сега. Оставете Главчо да си свърши работата! За случая ако трябва и ръка ще целува на Бойко, но да измъкне тези пари оттам.
-3
 
 
Вижте го на снимката: "Аре бе, Симо, к'во се праИш с'я!"
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: