Валидират пощенска марка "110 години Ботев Пловдив"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:21 / 08.12.2022
2131
На 19 декември ще бъде валидирана и пусната в употреба нова пощенска марка в блок на тема "110 години Ботев Пловдив", съобщиха от Сдружение "ПФК Ботев". Официалното събитие ще се състои от 11:30 часа в зала "Бендида" на "Гранд хотел Пловдив".

Автор на пощенската марка в блок е художникът Венцислав Йорданов. На нея е изобразен вторият шампионски отбор на Ботев (Пловдив) от 1967 година. По този начин заедно със 110-годишния юбилей от създаването на клуба ще бъде отразена и 55-годишнината от спечелването на шампионската титла на България.  

"Церемонията по валидацията ще бъде извършена от представители на Министерство на транспорта и съобщенията на Република България, като за целта е изработен специален печат. Поканени са и ветерани на отбора. На място всеки привърженик и колекционер ще може да закупи пощенската марка в блок, а тя - да бъде подпечатана.

Това е и своеобразно продължение на издадената за стогодишнината на клуба пощенска  марка, на която е изобразен първият шампионски отбор на Ботев (Пловдив) от 1929 година. На блока към новата пощенската марка е отбелязан емблематичен момент от историята на клуба и стадион “Христо Ботев", наричан от феновете "Колежа", написаха от Сдружение ПФК Ботев.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).