Ботев не се затрудни в Балчик, предстои по-трудното срещу Славия

Автор: Стойчо Генов
Коментари (20)
14:22 / 25.11.2022
5606
Ботев (Пловдив) се класира безпроблемно за осминафиналите на турнира за Купата на България. Това стана факт, след като жълто-черните победиха третодивизионния Черноморец (Балчик) с 3:0 като гости.

Елвис Ману (2, 23) и Дилан Мертенс (68) се разписаха за успеха, а заради наказанието на Желко Копич отборът бе воден от треньора на дублиращия отбор Неманя Миланович.

Така в следващия етап "канарите" ще се изправят срещу тима на Славия. Двубоят е на 3 декември (събота) от 12.00 часа на стадиона в столичния квартал "Овча купел".

Мачът в Балчик стартира чудесно за ботевистите и те откриха резултата още във 2-ата минута. Па Конате изведе Елвис Ману отляво в наказателното поле, а защитник на домакините бе преодолян елементарно. Последва удар по земя, при който топката мина между краката на вратаря и влезе в мрежата за 0:1.

Двадесет минути по-късно жълто-черните удвоиха. Антоан Бароан проби по левия фланг и центрира в пеналта. Там Елвис Ману изпревари отбраната на домакините и засече с глава за 0:2.

В средата на второто полувреме Току подаде към Мертенс фронтално срещу противниковата врата. Нидерландецът си нагласи топката и отправи бомбен шут пред границата на наказателното поле, насочвайки я към горния десен ъгъл на вратата за 0:3.

Ботев игра в състав:

Хидайет Ханкич, Па Конате, Виктор Генев, Роберто Пунчец, Емануел Току, Дилан Мертенс, Точукву Нади, Реда Рабей, Джаспър Хертъм, Елвис Ману, Антоан Бароан.



Виж коментарите (20)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).