Шахматна среща на поколенията в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:26 / 28.09.2022
1101
От 29 септември до 5 октомври за среща на поколенията в шахмата пристигат в Пловдив състезатели от САЩ, Индия, Германия, Италия и Македония. Гросмайсторите ще се състезават срещу своите ученици, а идеята и реализацията на турнира е на пловдивския шахматен клуб ЧесБомб, който за втора поредна година среща талантливите деца с известни гросмайстори от цял свят.

Президентът на клуба Калоян Матеев споделя, че главната идея на състезанието е талантливи наши състезатели като Цветан Стоянов, Лъчезар Йорданов, Никола Кънов, Валентин Митев и Елиф Мехмед да докажат своето ниво срещу треньорите си гросмайстори и така да се осигури приемствеността между поколенията в българския шах.

С изключение на ГМ Иван Чепаринов, всички останали български играчи от топ 10 са заявили участие в това най-престижно шахматно събитие в България за 2022 г.

Срещата се реализира под егидата на организацията Раунд-Тейбъл и подкрепата на Община Пловдив.

Домакин на турнира е Делови Център Пловдив, а партиите ще се предават на живо всеки ден от 16 ч. на сайта www.chess.com.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 15


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).