ПФК Марица към БФС: Подигравка! Не сте познали, ако си мислите, че ще гледаме безучастно!

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
14:58 / 22.03.2022
7450
Ръководството на ПФК Марица излезе с гневна декларация към ръководителите на българския футбол. Повод за реакцията на пловдивския клуб е съдийството на рефера Мартин Великов в мача срещу Литекс, загубен от "жълто-сините" с 1:3 на градския стадион в Ловеч. Позицията на маричани е придружена и с кратко видео на две от спорните положения във въпросния двубой.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса позицията на ПФК Марица:

Представяме ви две от постиженията на "професионалния" съдия Мартин Великов в мача между Марица и Литекс, завършил с успех за тима от Ловеч. Уважаеми ръководители на българския футбол, бихме искали да ви осведомим, в случай че не знаете, че:

1. Професионален футбол, било то и от Втора лига, не се развива със съдийство на аматьорско ниво. Има много добри български съдии, но има и такива, за които почти всеки мач е разочарование.

2. Марица е клуб със 100 годишна история и няма да позволим на хора, които никой с нищо няма да запомни във футболните среди, да се подиграват с честта на клуба и града ни!

3. Бихме искали да цитираме Величко Дихонов, изпълнителен директор на Литекс, който в интервю за Sportal.bg казва следното: "Благодаря на съдиите за отличната им работа." Е, има защо! Но претенциите ни не са насочени към съперниците ни, а към тези, които би трябвало да са безпристрастни и да бъдат защитници на правилата.

4. Напомняме, че множество клубове изказаха своето, меко казано, разочарование от съдийството в последните няколко кръга във Втора лига. А шампионатът навлиза в заключителната си фаза. Ако някой си мисли, че може да влияе на класирането чрез съдиите нека не забърква Марица в тези игри. Не сте познали, ако си мислите, че ще гледаме безучастно!

5. Г-н Великов ръководи по подобен начин и срещата между Дунав и Марица от турнира за Купата на България през този сезон. В нормалния свят, ако човек работи нещо, но системно не се справя добре със задачите си, го освобождават и търсят друг човек на позицията. В българското съдийство, ако някой не се справя, му се дава шанс докато навърши пенсионна възраст. Защо? Не може ли и съдийството да ни е нормално?

6. Защо на мачовете присъстват съдийски наблюдатели, след като не наблюдават нищо? Кога съдиите ни ще получават реални оценки за своите действия или пък бездействия?



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).