Един контузен и двама наказани след загуба на Марица в Ловеч

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
20:40 / 18.03.2022
1526
Без няколко основни футболисти Марица загуби с 1:3 гостуването си на Литекс в Ловеч в мач от поредния кръг на Втора лига. За пловдивчани не играха контузените Станислав Маламов и Янко Ангелов, както и наказания Веселин Марчев. В срещата взеха участие много от младите футболисти на маричани.

Още в 10-ата минута Айкут Янъков центрира остро по земя и Мариян Тонев стреля, но топката се отби в защитник. Младият нападател на Марица довкара топката, откривайки резултата - 0:1.

Домакините изравниха в 28-ата минута след балонно центриране и воле на Никола Георгиев. Илия Николов успя да се намеси, но въпреки това топката бавно влезе във вратата на пловдивчани - 1:1.

В 31-ата минута бе отсъдена дузпа за Литекс, след като съдията видя нарушение на Симеон Вешев срещу играч на домакините, намиращ се с гръб към вратата. Капитанов беше точен, а Мартин Газиев получи жълт картон за оспорване на дузпата и ще пропусне следващия мач на своя тим.

Малко по-късно Айкут Янъков бе съборен в наказателното поле от защитник, който не игра с топката, но вместо дузпа съдията отсъди симулация. Янъков получи жълт картон и също ще пропусне следващия мач. Картон бе показан и на пом.треньорът Кирил Андонов след реакцията на щаба на Марица.

В началото на второто полувреме тимът от Ловеч стигна до трети гол. След балонно центриране и неразбирателство в отбрана, защитник свали с глава назад за Живков и той отбеляза в 49-та минута.

Междувременно капитанът Валери Домовчийски бе заменен, след като получи контузия. В следващия кръг "жълто-сините" са домакини на Добруджа.

Марица игра в състав:

Илия Николов, Йордан Пейчинов, Мартин Газиев (Георги Иванов), Симеон Вешев , Мариян Тонев, Петър Атанасов (Илиян Йорданов), Валери Домовчийски - капитан (Теодор Фърков), Димитър Аврамов, Милен Танчев , Айкут Янъков (Христиан Димитров), Сами Мехмедов (Александър Праматаров). РЕЗЕРВИ: Петър Начев, Ангел Грънчов. ТРЕНЬОР: Николай Димитров


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).