Ботев загуби от Легия (Варшава) в Дубай, Неделев напусна след сблъсък с противник

Автор: Стойчо Генов
Коментари (1)
15:43 / 15.01.2022
6297
Ботев (Пловдив) стартира със загуба контролните срещи през 2022 година. Жълто-черните отстъпиха на Легия (Варшава) с 0:2 в първия си приятелски двубой от подготвителния лагер в Дубай. Спарингът се игра в дъждовно време на стадион "Джебел Али" в Дубай.

Легия (Варшава) е най-титулуваният полски отбор и настоящ шампион на страната, но в момента е в криза и се намира на предпоследното 17-о място във временното класиране на полската Екстракласа.

Още в 4-ата минута "канарите" имаха страхотно положение. Димитър Тонев бе изведен сам срещу вратаря на Легия, но опитният Артур Боруц се намеси отлично и парира удара.

В 27-ата минута след продъжителна атака на ботевистите топката попадна в Мохамед Брахими. Новото попълнение отправи красив удар от средна дистанция, но вратарят на Легия изби в корнер.

В 36-ата минута Легия откри резултата. Защитата на Ботев на няколко пъти не успя да избие топката и тя попадна в Жозуе. Той отправи красив техничен удар от ъгъла на наказателното поле, прехвърляйки Георги Аргилашки за 0:1.

Малко след началото на второто полувреме звездата на "канарите" Тодор Неделев напусна принудително терена. Халфът влезе в съприкосновение с играч на Легия и остана да лежи на терена. След оказване на лекарска помощ той бе заменен.

В 79-ата минута поляците удвоиха преднината си. Това стана след грешка в центъра на терена, която доведе до бърза контра за Легия. Игор Стрзалек бе изведен сам срещу Георги Аргилашки и прокара топката под плонжа му за 0:2.

Ботев игра в състав:

Георги АргилашкиВиктор Генев, Кевин Янсон, Самуел Супрайен (66- Атанас Чернев), Джеймс Етоо, Тодор Неделев (52- Станислав Работов), Димитър Тонев (47- Антоан Бароан), Емануел Току, Мохамед Брахими (65- Филип Филипов), Маркиньос (47- Реда Рабей), Николай Минков (73- Лъчезар Балтанов).


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).