Лилчо Арсов: Участвах в боя от чувство за самосъхранение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (19)
13:48 / 02.11.2009
7200
На пресконференцията на стадион Христо Ботев Лилчо Арсов заяви, че никой не го е уведомявал за първата среща, на която присъства Малу Мпасинкату: "Вчера се прибирам и гледам в интернет, че има някаква организирана среща, за която аз не съм уведомен. Не е сериозно Петлешков да се обажда на фен на Ботев и да му нарежда да ми казва да ходя на пресконференция. Най-отговорно заявявам, че никой от Ботев не ми се е обаждал да присъствам на някаква помиренческа пресконференция.

Относно инцидента искам да кажа - когато на Локомотив им трябваха най-много точки и тук направихме 0:0, нямаше такива неща. Освен големи спортисти, фуболистите на Локо тогава бяха и големи мъже. Това, че някои от тези момчета тука си помислиха, че са големи футболисти и могат да правят такива неща по терените, това е недопустимо. Не може един средноинтелигентен човек, когато нашия треньор да отива да го поздравява, този човек да го бута сякаш е някакъв боклук. След това, след като тръгват 7-8 човека срещу мен, аз от чувство за самозащита и самоотбрана отвръщам.

На треньора на Локомотив Минчо Минчев ще отговоря, че ако му беше счупен носа, 4 часа след мача нямаше да спре да му кърви, просто някой го е одраскал в мелето. Аз имам кадри, на които се вижда от къде тръгва всичко, с потупването и всичко. Аз не искам да ги коментирам и това, което преди години направи Васко Камбуров - беше уникална глупости, огромна провокация. Колко дербита са минали, такова нещо случвало ли се е от наша страна, да отиваме да забиваме знамена и т.н., никога не сме ги провокирали, колкото и да сме губили.

След края на Дербито на терена влезнах като футболист на Ботев, имам картотека, отидох да поздравя феновете. Относно инцидента след това - нормално ли е един човек да забива знаме на Локо, на което има 12-13 000 човека, 10 000 от които са фенове на Ботев. Нашите фенове бяха твърдо провокирани, добре е че се взе това знаме и не продължиха ексцесиите. Приемам извинението на двамата футболисти - Дани Кики и Акалски, щом признават, че са виновни, приемам им извиненията. Нямам нищо против тях като футболисти и момчета, даже винаги с Киро Акалски съм бил в много добри отношения. Аз съм приятел с футболистите на Локомотив от шампионския отбор, имам и много приятели фенове на Локо - и те си казват, да от нас започна, ние сме виновни", добави още Арсов.

Лилчо Арсов призова феновете на Ботев да не вземат отношение и да не продължават ексцесиите, и да не си отмъщават по някакъв начин на футболистите на Локомотив.


Виж коментарите (19)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).