Ботев игра плахо и загуби от Левски на "Герена"

Автор: Стойчо Генов
Коментари (13)
16:50 / 04.12.2021
6148
Ботев (Пловдив) изигра поредния си плах и колеблив мач на чужд терен и логично загуби от Левски с 0:2. Двубоят бе от 18-ия кръг на efbet Лига и се проведе на стадион "Георги Аспарухов" в столицата.

Гьоко Зайков (6) и Борислав Цонев (79) бяха точни за домакините.

По този начин възпитаниците на треньора Азрудин Валентич останаха с актив от 29 точки на четвърто място във временното класиране.

Левски откри резултата в 6-ата минута след статично положение и при първия удар въобще в мача. Радослав Цонев центрира от фаул към далечна греда, където Дилан Мертенс бе надскочен от Гьоко Зайков и той засече с глава за 0:1. При ситуацията и вратарят на "канарите" Георги Аргилашки не се намеси по най-добрия начин.

Малко след това главният съдия Валентин Железов допусна груба грешка. Маркиньос напредна в половината на Левски, след което бранителят на "сините" Кордоба го задържа с лявата си ръка пред наказателното поле. Вместо задължителния фаул, придружен с жълт картон, Железов даде знак играта да продължи.

В 30-ата минута дойде и първият точен удар за жълто-черните. Капитанът Тодор Неделев овладя топката и шутира с левия крак от около 25 метра, но Николай Михайлов спаси.

Пет минути след почивката "канарите" пропуснаха идеална възможност за изравняване на резултата. Кевин Янсон изведе Па Конате сам срещу вратаря Михайлов, а бранителят шутира с левия крак покрай гредата в аут.

Левски реши мача с втори гол в 79-ата минута. Дилан Мертенс сбърка в средата на терена и това позволи на Здравко Димитров да напредне към наказателното поле. Последва пас надясно към Борислав Цонев, който с бомбен шут простреля Георги Аргилашки за 2:0.

Ботев игра в състав:

Георги Аргилашки, Самюел Супрайен, Виктор Генев (70- Джеймс Етоо), Кевин Янсон, Николай Минков (72- Антоан Бароан), Реда Рабей (72- Димитър Тонев), Емануел Току, Дилан Мертенс, Па Конате, Тодор Неделев, Маркиньос.



Виж коментарите (13)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).