Две спорни дузпи на "Лаута", реферът Георги Давидов брутално ощети Локомотив

Автор: Стойчо Генов
Коментари (22)
16:54 / 01.12.2021
8021
Локомотив Пловдив не успя да спре успешната серия на Черно море, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Вицешампионите завършиха 1:1 срещу варненци в мач от 17-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадиона в "Лаута".

Пабло Гарсия (12-дузпа) вкара за гостите, а капитанът Димитър Илиев (37-дузпа) бе точен за Локомотив, като и двата наказателни удара бяха доста спорни.

По този начин "моряците" имат вече 10 поредни срещи без загуба (4 победи и 6 равенства) и са с актив от 29 точки, изравнявайки се с отборите на ЦСКА-София и Ботев (Пд). Възпитаниците на треньора Александър Тунчев пък имат вече 24 точки и са на 7-ата позиция във временното класиране.

Още в 9-ата минута Черно море получи дузпа, след като Кристиан Гомис извърши нарушение срещу Евгений Сердюк. Ситуацията бе дълго преглеждана с VAR, за да се види дали фаулът е в наказателното поле. Пабло Гарсия шутира силно и отбеляза, въпреки че Илко Пиргов докосна топката с ръка - 0:1.

Малко след това бе първата идеална възможност за пловдивчани. Парвиз Умарбаев получи отляво и центрира в наказателното поле. Там Георги Минчев изпревари защитниците, но не успя да нанесе хубав удар и топката мина покрай гредата в аут.

В 35-ата минута бе отсъдена дузпа и за "смърфовете". При центриране в наказателното поле съдията видя съприкосновение между Живко Атанасов и Лукас Салинас, а нарушението бе потвърдено от VAR. Капитанът Димитър Илиев бе прецизен с десния крак и изравни - 1:1.

В 72-ата минута главният съдия Георги Давидов ощети брутално домакините. Парвиз Умарбаев преодоля Виктор Попов, след което бранителят на варненци влезе изключително грубо в краката на халфа. Попов имаше вече един жълт картон, а Давидов се направи на разсеян и дори не отсъди фаул, за да не се налага да го гони.

Локо (Пд): Илко Пиргов, Мартин Паскалев, Милош Петрович, Кристиан Гомис, Емил Янчев, Парвиз Умарбаев, Николай Николаев, Бирсент КарагаренЛукас Салинас, Димитър ИлиевГеорги Минчев.

Черно море: Иван Дюлгеров, Влатко Дробаров, Живко Атанасов, Виктор Попов, Мартин Дичев, Васил Панайотов, Пабло Гарсия, Леандро Андраде, Даниел Димов, Велислав Василев, Евгений Сердюк.



Виж коментарите (22)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).