Треньор в Ботев: Учил съм се от Ераносян, още съм част от голяма вратарска общност в Германия

Автор: Стойчо Генов
Коментари (3)
12:59 / 14.11.2021
5853
Една от най-важните ни цели е да имаме вратари на високо, над средностатистическото ниво за България и Европа, които да отговарят на това, което отборът изисква като качество. Това обяви треньорът на вратарите в Ботев (Пд) Дилян Илиев, който застана за първи път пред клубната телевизия.

Специалистът разказа за своя професионален път, особеностите и важността на вратарската позиция, иновативния си подход в тренировките и още много неща от света на вратарите, за които винаги трябва смелост и "малко лудост".

"Преди да се върна в България, се занимавах със собствената ми академия за вратари в област Мюнхен. През 2020 година в България ме върна доста атрактивният тогава проект на Пирин (Благоевград). В България съм работил с Едуард Ераносян и с Диян Божилов, който също е бил тук в Ботев. От всеки съм се опитвал да науча и да взема нещо", каза треньорът на вратарите в Ботев.

"В Германия все още съм част от една общност от треньори и вратари в Първа и Втора Бундеслига. Смея да твърдя, че черпя опит от хора от най-високо ниво. Мога да спомена само някои имена - Михаел Рехнер в Хофенхайм, Томас Шлик в Лайпциг, Свен Хьох в Хамбургер и т.н.", допълни Дилян Илиев.

Гледайте в прикаченото видео цялото интервю със специалиста!

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).