Виктор Генев: Надявам се в близко бъдеще отново да изпитаме емоцията от вдигане на Купата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (18)
11:37 / 18.10.2021
4548
Виктор Генев е роден на 27.10.1988 г. Железният защитник на Ботев вече има 69 мача за "жълто-черните". Непоколебим, всеотдаен и постоянен в изявите си - това са само част от изключителните му качества. Виктор даде кратко интервю за бюлетин "Канарче", което бе публикувано в днешното най-ново издание.

В средата на миналата година се завърнахте в Ботев. С какво второто Ви присъствие в Ботев е по-различно от първото?

Щастлив съм от факта, че отново имам възможността да облека фланелката на Ботев. Първият ми престой беше наистина доста специален и емоционален. Чувствам се страхотно отново да бъда част от колектива и се надявам да имаме възможността да повторим успехите.

Тази година сте и капитан на отбора в отсъствието на Тодор Неделев. В същото време Ботев разчита и на доста млади състезатели, при това не само от нашата школа или родина, но дори и от чужбина. Тежи ли много лентата? Какво е за Вас да сте капитан в такава ситуация?

Да носиш капитанската лента на отбор като Ботев е нещо специално. Отговорността е доста голяма и за мен е чест! Тошко е капитанът на отбора, а поради неговото отсъствие аз носих лентата. Хубаво е, че отборът дава възможност на млади играчи да се изявяват, което е похвално, но тук е важният момент - шансът, който им се дава, да го сграбчат.

Във футбола няма млади или стари. Естествен лидер сте на терена. Виждате ли се един ден и като треньор?

Аз изобщо не се приемам като лидер. За да върви един отбор, трябва всички в съблекалнята да са лидери. За пореден път казвам, че колективът в съблекалнята много помага на отбора да върви напред.

Вече стана ясно, че пред Ботев този сезон е поставена нова цел - влизане в Топ 6 и евентуално участие в европейските турнири. Постижима ли е тя според Вас?

Започнахме сезона добре, но има доста мачове до края. Затова на този етап всеки следващ мач е най-важен. Надявам се в края на сезона Ботев да бъде колкото може по-напред в таблицата.

Имате над 60 мача за Ботев. Едва ли е нужно да питаме дали любимият ви не е на 24 май 2017 г. Но все пак? Какви са спомените Ви за този финал от дистанцията на времето?

Не деля мачовете. Всеки един мач е специален за мен, когато нося фланелката на Ботев. За мен е чест и голямо удоволствие да бъда част от този отбор. Да, наистина 24 май 2017 беше специален ден, успяхме да зарадваме много хора и се надявам в близко бъдеще да изпитаме тази емоция отново заедно.

От гледна точка и на международния Ви опит - как гледате на моментното състояние на българския футбол?

Радващото е, че се вижда напредък е българския футбол и се надявам тази възходяща тенденция да продължи (интервюто бе взето преди срещата на националите с Литва, б.ред.)

На кой от чуждите отбори симпатизирате най-силно?

На Реал Мадрид.

А как обичате да прекарвате свободното си време?

Свободното си време прекарвам със семейството си.


Виж коментарите (18)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).