ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Манията по "Приятели" накара CNN да дойде в Пловдив
Автор: Гено Петров 11:08 / 02.06.2021Коментари (0)13702
© Фейсбук
17 години. Толкова време бе нужно на шестимата герои от "Приятели" да се съберат. Рейчъл, Моника, Фийби, Джоуи, Чандлър и Рос сбъднаха мечтата на милиони по света. Те се върнаха за една специална среща.

Сериалът, в цели десет сезона, проследява ежедневието на тези шестима герои, също както развитието на техните отношения и на професионалния и личния им живот, със своята смесица от радости и разочарования. Още след първия сезон шоуто се превръща в глобална сензация. 

"Приятели" се превърна в повече от шоу. Това е първият и единствен ситком, който наистина, истински завладя целия свят. И знаете ли какво - светът все още не е готов да го пусне. Съмнявам се, че скоро ще се появи сериал с такова влияние", разказва Тод Стивънс, един от продуцентите на "Приятели".

И така - дългоочакваната среща на шестимата се състоя миналата седмица, без предварителен сценарий, само с импровизации на актьорите. Едва ли има фен на сериала, който да не изпитал умиление, докато е гледал специалния епизод.

Нека да обърнем внимание на друго - на поп-културният феномен "Приятели". Новинарският гигант CNN в своя статия обръща специално внимание на въздействието на сериала в различни точки от света.

CNN стигат чак до Пловдив в своето "разследване", където е ситуирана една от многото реплика по света на култовото кафене от сериала, където героите прекарват свободното си време - Central Perk. В него всичко е едно към едно като това от екрана - същият диван, същите огромни и симпатични чаши, в които героите си пият кафето, всичко е изпипано до най-дребния детайл.

Журналистът от CNN Роб Пичета се свързва със собственика на заведението в Пловдив Елин Николов.

"Все още го гледам всеки ден. Те са мoите приятели. Явно се досещате, че съм огромен фен на "Приятели". Отворих " Central Perk" преди 8 години. Това е най-доброто нещо, което някога съм правил. Феновете в България са толкова много", казва Николов.

Той казва, че заведението се е превърнало в нещо като Мека на всички, които са луднали по сериала. Уточнява, че в цяла Източно Европа това е единственото подобно кафене.

"Всеки ден, от различни краища на страната, хората идват и си правят снимки на оранжевия диван (б.р. - диванчето, на което сядат героите от сериала). Дори идват хора и от близките страни - от Румъния, Гърция, Македония, Турция. Имаме толкова много посетители, които идват само, за да седнат на оранжевия диван".

Николов споменава и за печалбата, която изкарва от кафенето.

"Печелившо е, но не толкова. Но не става въпрос за парите, а за любовта на шоуто. Искаме да популяризираме още повече това страхотно шоу, както и да го запазим в сърцата на хората. Незаменимо е да срещнеш същите луди маниаци по сериала като теб. Да обсъдите любими епизоди, сцени, реплики."

"Сериалът доста ми помогна в научаването на английския език. Докато го гледа човек, малко или много, се научава разбира истинската, ежедневна реч. Когато ходите на училище, може би научавате правилната граматика, за да я произнасяте. Но "Приятели" говорят на истинския, уличен език. Гледал съм го стотици пъти и ако има нещо, което не разбирах, го търсех в Google. Вече го знам дума по дума, разказва още развълнуваният собственик на Central Perk. 

Специалният епизод не беше нов епизод от историята на шестимата приятели, които живееха в Ню Йорк, а разговор с актьорите, продуцентите и феновете на сериала за огромния ефект, който той имаше върху целия свят. Появиха се ивсякакви коментари, включително и такива, че епизодът е ненужен и, че е служил единствено за нарастване на банковата сметка на героите. Много фенове са на мнение, че магията между актьорите вече я няма.

Може и така да е. Може и вече да я няма химията между героите. Шоуто обаче създаде друго - създаде магия между самите фенове на сериала, връзка, която ще е вечна. Лудостта по "Приятели" ще е вечна.


Още по темата: общо новини по темата: 3169
15.05.2023 »
17.05.2022 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/529 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Проблеми с водата в Брестовица
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ВК Марица, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: