Пиронкова не успя да пречупи коравата Серина Уилямс

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
10:56 / 03.02.2021
2382
Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова приключи достойно участието си на турнира "Яра Вали Класик" в Мелбърн, който е от WTA 500 категория и е с награден фонд 442 020 долара. Чаровната пловдивчанка отстъпи на бившата номер 1 в света и 23-кратна шампионка от турнирите от Големия шлем Серина Уилямс (САЩ) с 0:2 сета - 1:6, 4:6.

Това бе двубой №6 между двете тенисистки, като Цвети все още няма успех в кариерата си срещу Серина. Преди днешния сблъсък двете трябваше да играят и на "Ролан Гарос" в края на септември 2020 година, но тогава американката се отказа заради контузия.

Сега спортист №1 на България за 2020 година записа първо поражение през новия сезон след 5 поредни впечатляващи победи. На този турнир Цветана Пиронкова елиминира Людмила Самсонова и Дона Векич. Нашето момиче спечели и три победи в квалификациите в Дубай, които я пратиха в основната схема на Откритото първенство на Австралия.

Цвети избра да сервира в първия гейм и поведе с 30:0. Последваха обаче четири точки в полза на американката, която поведе с пробив. Пиронкова взе първия си гейм за 1:2, но допусна нов пробив за 1:4. Уилямс от своя страна сервираше изключително стабилно и почти не допускаше непредизвикани грешки. Уилямс стигна до още един пробив и затвори първия сет за 28 минути.

Пиронкова подобри значително играта си през втората част. Двете тенисистки взимаха сервис геймовете си до 5:4 в полза на Уилямс. Тогава Цвети отрази три мачбола, но при четвъртата си възможност Серина затвори срещата в своя полза.

С достигането си до осминафиналите Цветана Пиронкова заработи 55 точки за световната ранглиста на WTA.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).